lauantai 17. lokakuuta 2009

Kylmien iltojen kurpitsasosekeitto


Ihanan mausteinen keitto, joka lämmittää kroppaa ja sydäntä kylminä iltoina.

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
Noin kilon painoinen butternut squash-kurpitsa
1 pieni kesäkurpitsa
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottia
suolaa
valkopippuria

1. Pilko sipuli ja kesäkurpitsa. Poista butternut squashista kuori ja pilko sisälmys.
2. Laita oliiviöljy kattilaan ja kuullota sipuli öljyssä.
3. Lisää pilkotut kurpitsat kattilaan. Sekoittele.
4. Kun kurpitsat ovat hieman pehmittyneet, lisää kattilaan vettä, niin että kurpitsat peittyvät. Heitä joukkoon hyppysellinen suolaa. Anna kiehua hiljakseen kannen alla noin 20 minuuttia.
5. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
6. Kaada kattilasta keitinvettä pois, mutta jätä tilkka jäljelle. Ota ylimääräinen keitinvesi talteen, jotta voit tehdä keitosta halutessasi juoksevampaa.
7. Lisää kattilaan kaneli ja muskotti.
8. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta saat haluamasi koostumuksen.
9. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...