lauantai 10. lokakuuta 2009

Peruna-bataattirieskat

Olen jo pitkään leiponut viikonlopun aamupalaleivät. Yksi helpoimmista leivistä on kieltämättä perunarieska. Itse olen onnistuneesti käyttänyt rieskaan eri suhteissa perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja bataattia. Jauhoina käytän fiiliksen mukaan ohraa, spelttiä, kauraleseitä ja -hiutaleita. Kunhan pitää soseen ja jauhojen suhteen suht samana, niin rieska onnistuu.

Peruna-bataattirieskat

5 dl peruna-bataattisosetta
4 dl jauhoja (esim. 1,5 dl kaurahiutaleita ja 2,5 dl kokojyväspelttiä)
2 kananmunaa
1 tl suolaa

Soseeksi voi käyttää edelliseltä päivältä ylijäänyttä sosetta tai soseen voi valmistaa varta vasten. Perunat kannattaa laittaa kiehumaan ennen bataatteja, koska bataatit kypsyvät nopeammin kuin perunat. Jäähtyneeseen soseeseen sekoitetaan kananmunat, suola ja jauhot. Seos levitetään pellille noin 2 sentin paksuiseksi kerrokseksi jauhotetuilla käsillä taputellen. Ajellaan taikinapyörällä 3x3 tai 4x4 ruuduiksi ja pistellään haarukalla. Paistetaan 275 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...