tiistai 16. maaliskuuta 2010

Anti-hehkutus

Kerronpa teille nyt jotakin. Minulla on koko ajan nälkä. Siis ihan koko ajan. Vaikka söisin ja söisin, niin tuntuu, että raja ei tule vastaan ollenkaan. Olen ollut ilman sokeria ja ilman hiilihydraattihöttöä nyt kuutisen viikkoa. Paleo- ja raakaruokablogit hehkuttavat hyvää oloa ja sitä kuinka nälkä on tuntematon käsite… Mutta minä kerron, että jumalavita sitä haluaisi syödä KOKO AJAN. Juu, olo on hyvä ja olen ruokavaliooni tyytyväinen.. Mutta tiedä sitten onko tämä jokin vieroitusoire, kun kroppani rukoilee minulta ruokaa ruoan perään eikä suostu hiljenemään (saisiko sen hiljaiseksi syöttämällä sille vähän leipää?), vai onko kyseessä hormonaalimyrsky, joka ei anna sijaa kylläisyyden tunteelle? Liittyykö nälän tunne siihen, että olen lähestulkoon tuplannut harrastamani liikunnan määrän? Kuka tietää. On ahdistavaa syödä koko ajan, koska painon nousu pelottaa. Mutta on inhottavaa elää vatsa kurnien… Another day of ups and downs, I suppose.

5 kommenttia:

 1. Itselläni nälkä on aina ihan hirveä, kun olen ensin sortunut hiilariruokiin ja sitten alan taas syömään karppiruokia. Tuntuu tyhmältä, että jonkun pekoni-munakasmätönkin jälkeen on heti nälkä, mutta olo tasaantuu siitä aina muutaman päivän kuluttua. Sen sijaan luin viime syksyisiä päiväkirjamerkintöjäni ja tulin siihen tulokseen, ettei ketoosi sovi mulle, kun ruoka vaan kuvottaa, eikä tee mieli syödä. Lopulta iskee kuitenkin tuntien kuluttua tapponälkä. Mutta vaikka kuinka söin, yli 2000kcal päivässä, laihduin vain, kunhan hiilarit oli tarpeeksi alhaalla (nyt ei ole kyllä tarvetta enää laihduttaa, niin en mitään laskekaan). En siis usko, että lihoisit syömällä enemmän, kunhan valitset ruokasi fiksusti.

  Ahdistuksia on turha potea, jos kuitenkin urheilet! Kroppa tarvii energiaa! :)

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan, eikös nälkä ole merkki siitä, että tarttet energiaa - jos kerran olet tuplannut liikuntasi määrän! Maratoniko oottaa?

  VastaaPoista
 3. Mitä silloin pitää tehdä jos on nälkä?
  vast- Syödä!

  Syödä mitä?
  vast- Sitä mitä kroppa pyytää.

  Mistä sitten tietää mitä kroppa pyytää?

  vast- Helppoa. Kuuntele.

  Syö vaikka aluksi kaksi greippiä, tai raasta pari porkkanaa. Kuuntele sitten uudelleen.

  Näin toimii itellä.

  VastaaPoista
 4. Söin tänään aamupalaksi(heräsin myöhään :P) kolme kanan minuuttipihviä ja rosollia. Eikä mun tullut yhtään täysi olo ja oli tunnin päästä vähän nälkäinen olo vaikka tiesin ettei voi olla nälkä. En tie johtuuko se sitten siitä ette ollut tarpeeksi rasvaa. En tie olenko koskaan syönyt noin paljon lihaa kerralla ja oli aika järkytys. :) Mutta hiilari ruokien jäkeen kuten pasta tulee ensin ähky ja sitten niin kiljuva nälkä että mahakin huutaa kirjaimellisesti. Mutta jos olet liikuntaa lisännyt niin omasta mielestä silloin pitää lisätä hiilareiden määrää. Itsellä ei ainkaan hölkkä lenkki kulkenut liialla hiilihydraattien rajoittamisella.

  VastaaPoista
 5. Joo itsekin olen lueskellut suutuspäissäni raw/primal/paleo foorumeita, joissa ihmiset hehkuttavat juurikin tuota "eat more fat" & "i don't count calories" ja muuta turhauttavaa. Näläntunteen omalla kohdalla tietenkin ymmärtää, tällä hetkellä kun miinuskaloriella mennään, mutta ei kuitenkaan niin paljoa miinuksella. Liikunnan määrä varmasti selittää olotiloja. Mutta itsellä välipäivinä nälkä hiipii ihan yhtä karmivana ja yhtä usein.

  Jarnolle: Porkkana on hyvä snäkki. Mutta jos söisin porkkanaa niin paljon kun keho minulle kertoo, söisin varmaan koko viikon välipaloiksi ostetun kilon pussin yhdellä istumalla... :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...