perjantai 12. maaliskuuta 2010

Rakkaudesta kookokseen

Kookosöljyä käytetään meidän perheessä rutkasti. Yksi purkki on keittiössä ja toinen kylpyhuoneessa. Keittiössä öljy löytää tiensä smoothieisiin, raakaherkkuihin ja pannulle paistorasvaksi. Kylppäripurkista ammennetaan öljyä kosteusvoiteeksi, dödöksi ja hiustenhoitoaineeksi. Itselläni kosmetiikkaan on kulunut rutkasti vähemmän rahaa sen jälkeen kun siirryin kalliiden kosteusvoiteiden sijaan käyttämään ihonhoidossa kasviöljyjä. Halpaa, turvallista ja toimivaa.

Mutta nyt estradi on kookoksen; We like it raw -blogissa oli nimittäin video kookosöljyn tekoprosessista. Videosta käy ilmi muun muassa se, että tietyt kansat kutsuvat kookospuuta "elämän puuksi", koska se tarjoaa sekä ravintoa että suojaa ja on kyseisillä kansoilla äärimmäisen tärkeä. Ehkä olen vähän outo, mutta aloin kuolaamaan nähdessäni tuoreen kookosöljyn valuvan purkkiin...

3 kommenttia:

  1. Saako kookosöljyä siis ihan tavallisista ruokakaupoista?

    VastaaPoista
  2. Isommista kaupoista (kuten Kampin K-kauppa) kyllä saa, mutta paremmat mahdollisuudet sen löytämiseen on kyllä luomuilukaupoissa. Se on vaan niiiiiin hyvää.... Suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Joo aattelin koklata, akupunktionistinikin suositteli :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...