lauantai 6. maaliskuuta 2010

Sokeriton suklaa

Kuvan suklaa sisältää mantelitahnan ja kookosöljyn lisäksi saksanpähkinää, gojimarjoja, chiasiemeniä, carobia sekä salaista asettani, Navitasin idätettyä chia-, pellavansiemen- ja riisiseosta. Herkku on siis täysin sokeriton. Tästä suklaasta voivat nauttia monet eri allergikot, pähkinäallergikkoja lukuunottamatta.


Napapilven koekeittiössä on nyt kahtena viikonloppuna herkuteltu suklaalla, joka saa sukat pyörimään jaloissa. Tätä "suklaata" voi makunystyröistään, mielihaluistaan ja ruokavaliostaan riippuen tehdä ilman suklaata tai suklaan kera. Kun handlaa reseptin perusteet, voi suklaata maustaa ja muokata mielensä mukaan. Kuulostaako hyvältä? Kokeile, jos et muuten usko!

Perusresepti:

- mantelitahnaa (esim. Rapunzel-merkkistä, jota myydään esimerkiksi Ruohonjuuressa)
- kookosöljyä
- siemeniä/pähkinöitä/gojia
- raakakaakaojauhetta/carobia
- mausteita (esim. suolaa, kanelia, kardemummaa, vaniljaa)

Kookosöljyä ja mantelitahnaa käytetään suurinpiirten saman verran kumpaakin. Aloita vaikka kahdella ruokalusikallisella. Tarkkoja mittoja en pysty antamaan, koska tätä suklaata pitää tehdä fiiliksen mukaan. Älä silti luovu leikistä.

1. Koska huoneenlämmössä kookosöljy kovettuu, pitää se ensin saada juoksevaksi. Laita öljy pieneen kulhoon, laita vettä kattilaan kiehumaan ja pitele kulhoa kuuman kattilan yläpuolella, niin että öljy sulaa lämmössä. Voit toki myös käyttää mikroa tai muuta lämmitysmetodia, jos siltä tuntuu.
2. Kun kookosöljy on saatu juoksevaksi, sekoita siihen mantelitahna. Ja kas, nyt sinun täytyy vain päättää millä haluat suklaalevysi maustaa.
3. Jos käytät pähkinöitä, rouhi ne pieneksi. Lisää pähkinärouhe manteli-kookosöljyseokseen.
4. Lisää seokseen myös siemenet ja mausteet (esim. chiasiemeniä, kanelia ja vaniljaa).
5. Mausta seos carobilla ja/tai raakakaakaolla. Maistele, maistele ja maistele. Lisää mausteita/carobia/kaakaota, jos siltä tuntuu. Seoksen ei tarvitse olla kiinteää ollakseen valmista, vaan se voi jäädä jonkin verran juoksevaksi. Lisää massaa suklaaseen saa esim. tuolla Navitasin sekoituksella tai mantelijauholla.
6. Kun olet tyytyväinen seoksen makuun, kaada se folion päälle lautaselle levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Nauti!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...