sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Kasvispiirakkaa - jauhotta


Olen viimeisen kuukauden aikana kokeillut jos jonkinlaisia jauhottomia leipä- ja keksireseptejä, joilla viljaton elämä sujuisi vaivatta. Tänään päätin tehdä piirakan, jota voisi jatkossa varioida jos minkälaisin täyttein.

Piirakkapohja


Tätä piirakkapohjaa voi käyttää suolaisten ja makeiden piirakoiden tekemiseen.

2 dl mantelijauhoa
1,25 dl kookoshiutaleita
1,5 dl sesaminsiemeniä
2 kananmunaa
1/2 dl öljyä (kookos tai oliivi)
1 tl suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja kananmunat.
3. Yhdistä kaikki aineet ja "vaivaa" yhtenäiseksi massaksi.
4. Taputtele piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 175 asteessa viitisen minuuttia ennen täytteen lisäämistä.

Kasvistäyte

Kasviksia (minä käytin mangoldia, porkkanaa ja purjoa)
4 kananmunaa
1/2 dl kookosjauhoa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1-2 tomaattia viipaloituna
Juustoraastetta pinnalle

1. Yhdistä kananmunat, kookosjauho, vesi ja suola. Anna kookosjauhon turvota nesteessä sillä aikaa kun paistat kasvikset.
2. Paistele kasviksia paistinpannulla lähes kypsiksi.
3. Laita kasvikset esipaistetun piirakkapohjan päälle.
4. Kaada kananmunaseos piirakkavuokaan.
5. Ripottele päälle juustorastetta ja laita päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.
6. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
7. Kun piirakka on otettu uunista, voit voidella reunat voisulalla.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköinen, täytyy kyllä kokeilla - kuin myös noita muita mielenkiintoisia reseptejä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...