perjantai 8. lokakuuta 2010

Hirvenlihamureke

Tästä murekkeesta riittänee ainakin neljälle normaalin ruokahalun omaavalle henkilölle. Meidän perheen kaksi suursyömäriä tosin söivät murekkeesta 2/3 yhdeltä istumalta...

Mureketaikina:
800 g hirven jauhelihaa
3 kananmunaa
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
1 sipuli
2 porkkanaa raastettuna
50 g voita
suolaa ja mustapippuria

Täyte:

3 tomaattia
1 sipuli
desin verran juustoraastetta


1. Aloita täytteen tekemisellä. Täytettä varten pilko yksi sipuli hienoksi ja paista se pannulla voissa. Ota pannu pois levyltä, siirrä sipulisilppu kulhoon. Pilko kolme tomaattia ja yhdistä ne paistetun sipulin kanssa. Anna jäähtyä ja tee sillä välin mureketaikina.

2. Mureketaikinan teko ei ole mutkikasta: yhdistetään kaikki ainesosat, ei sen kummempaa. Jos laitat taikinaan voita, pitää sen antaa pehmetä huoneenlämmössä. Tämän jälkeen lisää voihin kerma/kookosmaito, porkkanaraaste ja hienoksi silputtu sipuli. Riko joukkoon kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaan ja sekoita massaksi. Nyt mureketaikina on valmis!

3. Tässä vaiheessa sipuli-tomaattitäyte on jo jäähtynyt. Lisääpä siihen nyt juustoraaste.

4. Voitele uunivuoka. Laita 3/4 murekkeesta vuokaan. Painele massa ensin tasaiseksi ja tee sitten keskelle kolo täytettä varten. Laita täyte koloon. Peitä kolo sillä mureketaikinalla, jota et vielä laittanut vuokaan. Muotoile siistiksi, niin että "saumoja" ei näy.

5. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...