sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sadan punnerruksen treeni, viikko 2

Nyt olen kaksi viikkoa treenannut sataan punnerrukseen tähtäävällä ohjelmalla. Treeniä tehdään kolmesti viikossa, eli nyt on takana kuusi punnerruskertaa. Viime kerralla punnerruksia meni taukojen kanssa yhteensä 81 (16, 17, 14, 14 ja 20). Aika hyvin! Nyt sitten pitäisi testata kuinka monta punnerrusta menee peräjälkeen, jotta saan määritettyä tasoni kolmannelle viikolle. Vaikka punnerruksista tulee pidettyä välipäiviä, niin rintalihakset tuntuvat kyllä todella väsyneiltä. (Mutta pakko sanoa, että on kyllä aika siistiä, että ylipäänsä tietää nykyään omistavansa rintalihakset!). Törmäsin eilen kahvakuulaforumilla videolinkkiin, jossa oli esitetty toisenlainen punnerrushaaste - tällä kertaa ei treenata määrää, vaan eri tyylejä. Tätä täytyy testata sitten, kun saan tämän haasteen loppuun.

EDIT 20.3.2011:
Näin jälkikäteen voin todeta, että punnerrustreenit lopahtivat sitten muutaman viikon jälkeen. Kaikki treenit piti organisoida noiden punnerrusten ympärillä, ja tulin sitten siihen tulokseen, että mieluummin treenaan monipuolisesti kuin keskityn punnertamiseen. Olen kuitenkin muuttunut punnertamaan kykenemättömästä henkilöstä sellaiseksi, joka tekee vähintään yhden punnerrussarjan viikossa. Ja se on siistiä!

perjantai 8. lokakuuta 2010

Hirvenlihamureke

Tästä murekkeesta riittänee ainakin neljälle normaalin ruokahalun omaavalle henkilölle. Meidän perheen kaksi suursyömäriä tosin söivät murekkeesta 2/3 yhdeltä istumalta...

Mureketaikina:
800 g hirven jauhelihaa
3 kananmunaa
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
1 sipuli
2 porkkanaa raastettuna
50 g voita
suolaa ja mustapippuria

Täyte:

3 tomaattia
1 sipuli
desin verran juustoraastetta


1. Aloita täytteen tekemisellä. Täytettä varten pilko yksi sipuli hienoksi ja paista se pannulla voissa. Ota pannu pois levyltä, siirrä sipulisilppu kulhoon. Pilko kolme tomaattia ja yhdistä ne paistetun sipulin kanssa. Anna jäähtyä ja tee sillä välin mureketaikina.

2. Mureketaikinan teko ei ole mutkikasta: yhdistetään kaikki ainesosat, ei sen kummempaa. Jos laitat taikinaan voita, pitää sen antaa pehmetä huoneenlämmössä. Tämän jälkeen lisää voihin kerma/kookosmaito, porkkanaraaste ja hienoksi silputtu sipuli. Riko joukkoon kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaan ja sekoita massaksi. Nyt mureketaikina on valmis!

3. Tässä vaiheessa sipuli-tomaattitäyte on jo jäähtynyt. Lisääpä siihen nyt juustoraaste.

4. Voitele uunivuoka. Laita 3/4 murekkeesta vuokaan. Painele massa ensin tasaiseksi ja tee sitten keskelle kolo täytettä varten. Laita täyte koloon. Peitä kolo sillä mureketaikinalla, jota et vielä laittanut vuokaan. Muotoile siistiksi, niin että "saumoja" ei näy.

5. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...