sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sokeriton suklaakakku


Olen viime viikkoina pyrkinyt luomaan täydellistä sokeritonta suklaakakkua. Täydellisyyttä ei vielä ole saavutettu, mutta uusin tulos on kyllä vallan hyvä. Ensimmäinen luomukseni oli täysin sokeriton, makeuttajana oli ainoastaan carobia. Sen jälkeen kokeilin makeutusta banaanilla. Viimeisessä versiossa testasin viikunoita. Tässä koekeittiön testien tulos:

Sokeriton suklaakakku

1,5 dl kookosmaitoa
2 dl mantelijauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
8 kaakaopapua (näiden rooli ei ole mitenkään tärkeä)
2 kuivattua viikunaa
2 rkl kookosöljyä
1 kananmuna

Ainekset sekoitetaan blenderissä. Paistetaan voidellussa vuoassa noin 45 minuuttia 175 asteessa. Lopputulos on mehevä.

3 kommenttia:

  1. Me täällä Itä-Helsingissä ostamme kaakaopapuja CocoVilta! Sieltä voi tilata myös postin kautta.

    Me kokoonnutaan joka kuukausi, kesää lukuunottamatta ja haetaan tilatut luomukasvikset ja joittenkin tukkujen tuotteet, kuten CocVi, Kivikosta tai joskus myös Mellunmäestä.

    T: Tarja, Ruokapiiri Haruspurjo

    VastaaPoista
  2. Mä oon ostanut Ruohonjuuresta. Jossain vaiheessa niitä tuli naposteltua vähän enemmänkin, mutta sitten tajusin millaisia kofeiinipommeja ne ovat... Suosittelen kohtuukäyttöä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...