sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kakkujen aatelia



Pyöräytin sitten eilen kakun. Ja siitä tuli ihan huippu! Tätä reseptiä tulen käyttämään jatkossakin - oli ihan superhyvää ja reseptiä on helppo varioida.

Alkuperäinen resepti löytyy siis täältä: raw cashew dream cake.

Muuttelin kyseistä reseptiä siten, että:
- en laittanut pohjaan taatelia, koska en ole taatelifani
- laitoin täytteeseen vähemmän sitruunamehua ja jätin hunajan kokonaan pois
- kuumensin vadelmat, koska pakastevadelmia ei suositella käytettävän kuumentamattomina.
- vielä huomautus: kakkua ei siis paisteta, vaan se on jähmetetään pakastamalla. Alkuperäisessä reseptissä ilmoitettu 30 minuutin sulamisaika ei riitä, jos kakku on ehtinyt kunnolla jäätyä - itse en tosin malttanut odottaa sulamista, vaan söin jäätelökakkuna :)

Minun versioni saattaa näyttää monimutkaiselta, mutta se johtuu siitä, että kokeilin oikean koostumuksen saamista. Resepti pähkinänkuoressa on tällainen:
- tee pähkinämurskasta ja rasvasta kakun pohja
- tee cashewpähkinöistä nesteen ja kookosöljyn kanssa blenderissä tasainen tahna. Tätä tahnaa voit sitten halusi mukaan maustaa vadelmilla, mustikoilla, suklaalla tms.

Reseptini löytyy täältä: äidin kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...