maanantai 18. huhtikuuta 2011

Matkalla Islannissa: jäätiköllä I

Tarkoitukseni oli kirjoittaa pieni kirjoitussarja Islanninmatkastani heti kotiin palattuani, mutta arkeen palattua asia painui muiden kiireiden alle. Muutaman blogauksen ajattelin kuitenkin tehdä, vaikka kuulumiset eivät nyt olekaan niin tuoreita kuin verkkomaailmassa pitäisi.

No.

Halusin sisällyttää viiden päivän Islannin matkaani sekä liikunnallisia elementtejä että elämää Reykjavikin ulkopuolella. Mikä olisi parempi tapa yhdistää nämä, kuin kävelyretki jäätiköllä?

Islannista löytyy useita matkanjärjestäjiä, jotka maksua vastaan kävelyttävät turisteja jäätiköllä. Ilman opasta en jäätikkömatkaa suosittelisi, jollet oikeasti tiedä mitä teet. Ihan vaan siksi, että se mikä näyttää kantavalta lumelta, voikin olla parikymmenmetrinen railo. Ei kannata ruveta leikkimään.

Itse valitsin matkanjärjestäjäksi Arctic Adventuresin ihan vain siksi, että heidän toimistossaan oli mukavan letkeä tunnelma. Oletin, että myös retki olisi letkeä ja muu seurue nuorekas ja liikunnallinen. Ostamaani pakettiin kuului matka jäätikölle ja takaisin (2,5 tuntia suuntaansa), eväät (eli pillimehu ja leipä), muutaman tunnin kävely jäätiköllä sekä tutustuminen jääkiipeilyyn. Paluumatkalla oli vielä ekstrapysähdys ison vesiputouksen luona. Lähtö oli aamuyhdeksältä ja takaisin kaupunkiin palasimme puoli kuuden maissa. Hintaa koko komeudella oli noin 120 euroa (mikä mielestäni ei ole ollenkaan paha hinta mielettömästä elämyksestä).


Lisää tietoa jäätikkökävelystä kirjoituksessa Matkalla Islannissa: jäätiköllä II.
Kuvia ja tietoa paluumatkasta kirjoituksessa Matkalla Islannissa: jäätiköllä III.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...