tiistai 31. toukokuuta 2011

Gluteeniton raparperipiirakka / leivokset


Jee, kesä on täällä! Ja kesällä kuuluu syödä ensin raparperipiirakkaa ja sitten loppukesästä mansikkakakkua. Päätin loihtia torttupohjan, joka sopisi molempiin! Alla olevan reseptin mukainen pohja toimii, mutta on kuivahko. Ensi kerralla laitan varmaan kaksi munaa, ja katson millainen lopputulos sitten on.

Sokeriton raparperihilloke kerman kera sopii sellaisilla makunystyröille (kuten omani), jotka ovat tottuneet sokerittomiin ruokiin. Veikkaan, että tavallinen taapertaja kaipaisi hillokkeeseensa makeutta. Jos tarjoaisin tätä vieraille, laittaisin pöytään varmaankin sokeriastian ja antaisin luvan lisätä sokeria tarvittaessa. Itse en kuitenkaan tähän mitään lisämakeutta kaipaa.

Gluteeniton torttupohja

1 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
hiukan kardemummaa
4 rkl kookosöljyä
1 kananmuna
1,5 dl sokeritonta omenasosetta tai omena-banaanisosetta (löytyy luomuna isoista marketeista)
0,5 dl vettä

1. Yhdistä kuivat aineet.
2. Lisää loput aineet. Sekoita.
3. Taputtele uunipellille tasaiseksi levyksi.
4. Paista 200 asteessa, kunnes saa hiukan väriä.


Raparperihilloke

raparperia
kanelia

1. Kuori ja paloittele raparperit (minä käytin kolme kokonaista vartta ja siitä tuli tarpeeksi hilloketta neljälle leivokselle.)
2. Laita raparperit kattilaan. Sekoittele.
3. Raparperit pehmenevät ja alkavat soseutua hetken kuluttua. Jatka sekoittelua.
4. Kun raparperit ovat soseutuneet tarpeeksi, lisää kanelia maun mukaan.

Kun pohja ja hilloke ovat valmiit ja jäähtyneet, leikkaa pohja sopiviksi paloiksi (mikäli haluat tehdä leivoksia). Levitä paloille hilloketta ja nokareet kermavaahtoa. Jos koit reseptin hyväksi, tee myöhemmin kesällä uudestaan, mutta kokeile tuoreita mansikoita raparperin sijaan!

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kivasti erilaisia reseptejä näyttäisi sulla olevan täällä, pitääpä perehtyä oikein ajan kanssa :)

    Vastailin sulle oman blogini viilipostaukseen pitkät pätkät asiasta ja ehkä sen vierestäkin! ;)

    VastaaPoista
  2. Ai että iskikin raparperihimo, kohta sitä (toivottavasti) saa! ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...