tiistai 7. kesäkuuta 2011

Leangains: muutoksia ruokavalioon

Eilen lähti käyntiin Leangains -kokeilu. Kyseessä on Martin Berkhanin kehittämä tapa syödä. Suurin mullistus omaan ruokailuuni on päivittäin pidettävä 14 tunnin "pätkäpaasto" (intermittent fasting). Leangainsin tarkoituksena voidaan pitää lihasten kasvattaminen ilman lihomista tai rasvanpoltto ilman lihasten menettämistä.

Ruokailurytmini ennen Leangainsia:
- 6.30 aamupala (yleensä pari kananmunaa)
- 10.30 lounas (työpaikkaruokalan tarjoamaa kasvisruokaa)
- n. 14.30 välipala (rahka, omena tai banaani)
- jos salipäivä, niin salin jälkeen protskusmoothie (herajauhetta ja vettä)
- iltaruoka viiden ja kahdeksan välillä (lihaa tai kalaa)
- silloin tällöin iltapala (rahka tai avokado-banaanimousse)

Ruokailurytmini nyt:
- n. 10.30 lounas
- n. 14.30 välipala
- jos salipäivä, niin salin jälkeen protskusmoothie
- iltaruoka viiden ja seitsemän välillä

Eli käytännössä pois jäävät aamupala ja iltapala. Iltaruoan ja lounaan väliin jää vähintään 14 tunnin aika, jolloin en syö mitään. Miehille Leangainsissä suositellaan 16 tunnin paastoa.

Miksi muutos?

Ensinnäkin, tuntuu että syön koko ajan. Ja jos en syö, niin ajattelen ruokaa. Toisaalta siinä ei ole mitään vikaa, mutta mieluummin keskittyisin elämässäni muihin asioihin. Lisäksi vatsani on ennen lounasta aloittanut nykyään kauhean kurina- ja murinakonsertin, mikä on kiusallista. Tuntuu, että kyse ei ole nälästä, vaan ennemminkin ruoan sulattelusta. Haluaisin siis tarjota vatsalleni enemmän aikaa sulattaa ruokaa.

Ja sitten ihan ulkonäkösyistä. Olen käynyt salilla tosi ahkerasti, puntti nousee ja lihasta on tullut. Mutta lihas on piilossa läskin alla!

En tiedä, toimiiko Leangains kohdallani, mutta aion ottaa siitä selvää. Tiedän vain, että aiempi tapani syödä ei ollut minulle se paras mahdollinen, joten katsotaan mitä Leangains tuo tullessaan.

Sanottakoon, että en vielä tiedä kovinkaan paljoa dieetin teoriataustasta, koska päätin kokeilla tätä puolisoni vanavedessä. Tässä kuitenkin asiaan liittyviä linkkivinkkejä:

Bodybuilding.com:in Leangains -ketju
Pakkotoisto.com:illa keskustelua asiasta
Karppaus.infon foorumin pätkäpaasto -keskustelut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...