torstai 23. kesäkuuta 2011

Uunimunakas with skyr

Nyt kun en enää syö kananmunia aamupalaksi, ovat kananmunat siirtyneet iltaruokiin. Vanhat kunnon uunimunakkaat on otettu taas Napapilven keittön reseptilistalle. Uunimunakkaat ovat siitä käteviä, että niihin voi laittaa vähän mitä vaan. Tänään oli jääkaappi tyhjä, joten munakkaaseen meni sitä mitä jääkaapista löytyi: sipulia, porkkanoita, tomaatteja, oliiveja ja halloumia.

Uunimunakas with skyr (já, maður!)

Munakkaaseen tarvitset siis jonkinlaisen ytimen, esimerkiksi jotain seuraavista:
  • kasviksia (kuullotettua sipulia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, porkkanaa). "Kovat" kasvikset kannattaa ensin pehmentää pannulla tai keittää niitä pari minuuttia vedessä.
  • lämmin- tai kylmäsavulohta
  • ruskistettua jauhelihaa
Munakastaikinana käytä seuraavaa sekoitusta:
  • 4 kananmunaa
  • purkki maustamatonta skyriä
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi tarvitset:
  • jotakin juustoa
  • tomaattiviipaleita

Mites tää sitten tehdään?

1. Laita voideltuun vuokaan munakkaasi täyte (eli ne kasvikset, kala tai jauheliha).
2. Ripottele päälle juustoraastetta tai laita päälle halloumi- tai mozzarellajuuston siivuja.
3. Laita juuston päälle tomaattiviipaleet.
4. Kaada vuokaan kananmuna-skyr-seos.
5. Paista 225 asteessa kunnes munakasseos on hyytynyt ja juusto on saanut vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...