lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kaalikaalikääryleet ja porkkanakaalisalaatti

Nyt on iskenyt kaalivillitys. En tiedä miksi, mutta kaali tuntuu hyvältä. Niin hyvältä, että sitä haluaa laittaa jopa kaalikääryleiden sisään!
Tein eilen kaalikääryleitä, joiden täytteeksi laitoin naudan 400 g jauhelihaa, 2 kevätsipulia ja 200 g hapankaalia, yhden kananmunan sekä mausteeksi timjamia.

Tämän tarkempaa reseptiä en anna, koska tein kääryleet "väärin". Oikeaoppinen tapa on siis kääriä kaalinlehtiin raakaa jauhelihaa ja kypsentää se uunissa. Minä en tiennyt oikeasta tavasta mitään, joten paistoin jauhelihan ennen uuniin laittamista. Eipä tuo juuri tahtia haitannut.

Kääryleiden lisäksi laitoin uunivuokaan tomaatteja. Päälle kaadoin oliiviöljyä. Paistelin 225 asteessa ja otin vuoan pois uunista, kun tomaatit olivat kypsiä.
Lopputulos oli tosi hyvä.

Ylimääräisen kaalin suikaloin kapeiksi suikaleiksi ja yhdistin (oman palstan) porkkanaan ja maustoin oliiviöljyllä, omenaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
Ihana kolmen kaalin ateria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...