lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kukkakaaliwrapit, arrowjuurikokeilu

Eilen syötiin illalla flank steakia kukkakaalimuusin kera. Koska molempia jäi hiukan yli, oli mahdollisuus loihtia niistä jonkinlainen aamupalayllätys. Tuloksena oli kukkakaaliwrapit!

Ostin muutama viikko sitten Ruohonjuuresta jauhettua arrowjuurta (arrow root powder), vaikken oikein tiennyt mihin sitä kuuluu käyttää. Muistin vain törmänneeni siihen resepteissä. Tänään testasin kukkakaaliwrapeissa, miten jauhe toimii. Sekoitin kukkakaalit ja kananmunat. Levitin puolet taikinasta pellille. Toiseen puoliskoon laitoin testimielessä arrowjuurijauhetta. Tulos oli se, että arrowjuurta sisältänyt wrap irtosi leivinpaperilta helposti ja ilman arrowjuurtatehdyn wrapin kanssa jouduin näkemään vaivaa (mutta kyllä se kuitenkin onnistui).

Sen verran olen arrowjuuresta saanut Googlen kautta selville, että ainakin jäätelöissä se vähentää jääkiteiden määrää (jääkiteet ovat ainakin minun maidottomissa jäätelöissäni olleet ongelmana). Arrowjuurikokeilut tulevat siis jatkumaan.

Kukkakaaliwrapit

noin 2 dl kukkakaalimuusia (sis. kukkakaalia, keitinvettä, voita ja suolaa)
3 kananmunaa
1,5 tl arrowrootpowderia (voi jättää pois tai käyttää perunajauhoa)
seesaminsiemeniä koristeeksi

1. Sekoita kananmunat ja muusi. Levitä seos leivinpaperille sopivan kokoisiksi wrapeiksi.
2. Paista 200 asteessa, kunnes ovat vähän ruskistuneet.
3. Anna jäähtyä.
4. Täytä haluamillasi täytteillä.

Minun wrapeissani oli sisällä flank steakia, tomaattia, avokadotahnaa (sis. avokadoa, suolaa ja chilikastiketta) sekä salaattia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...