sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Mamman gluteeniton marjapiirakka

Kun viikon mittainen kesäloma (tai varsinaista kesälomaa edeltävä harjoitusloma) oli päättynyt ja palasin takaisin kaupunkiin, yllätti viljelypalsta marjapaljoudella. Mansikoita, metsämansikoita - ja litroittain punaisia viinimarjoja. Viljelypalstalla on kaksi viinimarjapensasta ja niiden marjatarjonta ylittää kysynnän moninkertaisesti. Tänä(kin) vuonna olemme vannoneet, että tänä kesänä ei sitten osteta mitään marjoja, vaan käytetään palstan antimia. Silti marjamäärä on sellainen, että pitäisi varmaan perustaa mehutehdas, jotta kaikki marjat tulisi käytettyä. Marjaurakkaa en kuitenkaan aloittanut mehusta, vaan vanhasta kunnon marjapiirakasta. Kun olin pieni, äiti teki aina uunipellillisen marjapiirakkaa. Minä tein pienen piiraan, jota söimme eilen iltapalaksi ja tänään aamupalaksi (kyllä, viimeisen lomapäivänsä voi hyvinkin aloittaa brunssilla, jonka päätteeksi nauttii marjapiirakkaa).

Mamman gluteeniton marjapiirakka

Pohja:
noin 50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl kookosjauhoa
0,5 dl mantelijauhoa

Täyte:
noin 2,5 dl marjoja
1 purkki maustamatonta skyriä
1 kananmuna
vaniljaa (voi jättää pois)

1. Sekoita käsin voi ja jauhot notkeaksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan sisälle.
2. Esipaista pohjaa viitisen minuuttia 200 asteessa.
3. Sillä välin kun pohja paistuu, sekoita skyr, kananmuna ja vanilja.
4. Lisää esipaistetulle pohjalle marjat ja marjojen päälle skyr-seos. Jos et kaihda sokeria, voit lisätä sitä marjojen päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes päällinen on jähmettynyt.

Kuvassa palstalta poimittuja malvan kukkia, piirakka ja taustalla parvekeyrttien kuivausprojekti

1 kommentti:

  1. Oij, hieno uusi blogi-ilme!!
    Meillekin tänne möksälle tulvahtaa kohtpuoliin melkoinen marjakaaos - tuosta piirakasta voisi löytyä niille yksi sijoituskohde :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...