torstai 14. heinäkuuta 2011

Salaatti punajuuren lehdistä & blue kongo


Eilen nostimme palstalta ensimmäiset blue kongo -perunat ja tänään ne pääsivät pöytään. Nam! Maku ei kyllä minun mielestäni ollut erilainen kuin tavallisessa perunassa, mutta syy saattoi olla siinä, että valmistin perunat väärin. Luonnollisesti siis keitin perunat (niin kuin uusille perunoille aina teen), mutta vasta veden värjäydyttyä vihreäksi heräsi kysymys, oliko näiden perunoiden keittäminen sittenkään oikea ratkaisu.


Pikainen googlaus kertoi, että blue kongot kannattaa valmistaa höyrystämällä tai uunissa - juuri siksi, että väri ei lähtisi. Ensi kerralla sitten. Hankalia veitikoita nuo kongolaiset olivat kyllä valmisteluvaiheessa - yhtään ei nähnyt, oliko perunat saanut hangattua puhtaaksi vai ei.

Perunoiden kyytipoikana oli savulohta, kananmunia ja punajuurisalaattia. Nappasin palstalta nimittäin mukaani myös neljä pikkiriikkistä punajuurta ihan vain siksi, että niiden lehdet näyttivät niin hyviltä... Lopputuloksena oli salaatti.

Salaatti punajuuren lehdistä ja punajuurista

4 pientä punajuurta lehtineen
oliiviöljyä
viinietikkaa
suolaa
1 valkosipulin kynsi
mustaapippuria

1. Irrota punajuuren lehdet ja huuhtele ne. Pilko suuhun mahtuviksi palasiksi. Höyrytä reilu viisi minuuttia.
2. Pese punajuuret ja keitä niitä, kunnes haarukka pujahtaa punajuuren läpi. Jäähdytä ja irrota punajuurten kuori.
3. Viipaloi punajuuret ja yhdistä ne höyrytettyihin punajuuren lehtiin.
4. Tee kastike oliiviöljystä, viinietikasta, suolasta, pippurista ja hienonnetusta valkosipulista.
5. Lisää kastike punajuurille ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...