torstai 28. heinäkuuta 2011

Viikonloppuruokaa: omena-chiatuorepuuro

Palstalta haettiin ensimmäiset kesäkurpitsat. Lajike oli meille uusi. Vallan mainio tuttavuus! Tosi helppo kuoria ja sekä maku että koostumus olivat hyviä.


Lauantain aamupalana oli sörsseli, jossa oli voissa paistettua kesäkurpitsaa, omien sipuleiden varsia, tomaattia ja kananmunaa. Kuva tärähti (kuvaajalla oli niin nälkä, että ei ehtinyt nappaamaan kuin yhden kuvan), mutta jösses että oli hyvää .


Aamupalan jälkiruoaksi (no men förstås!) oli omena-kookoslettu. Lettuun laitoin muistaakseni kaksi munaa ja puoli desiä kookoshiutaleita, ei muuta. Omenat paistoin gheessä ja päälle ripottelin kanelia ja kardemummaa. Tämä ei siis vielä ole mikään varsinainen resepti, koska lettusen koostumus oli melko kuiva. Toisaalta, jos kyytipoikana olisi kermaa tai cashewkermaa, niin ongelma olisi ratkaistu sillä.


Sunnuntaiaamuna kehittelin uuden tuorepuuron: omena-chiapuuron. Addiktoivaa. Täydellistä tämän hetkiseen ruokavaliooni (ei maitotuotteita eikä pähkinöitä). Ensi viikonloppuna ajattelin tehdä tästä lämpimän version.

Omena-chiatuorepuuro

1 avokado
1 omena
1 mittalusikallinen hamppuproteiinijauhetta
chiasiemenlimaa (sanoisin, että noin 2 rkl chiaa ja 1 dl vettä)
kanelia, kardemummaa ja vaniljaa maun mukaan

Kaikki ainekset sekoitetaan blenderissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...