maanantai 8. elokuuta 2011

Intialaisesti Oulussa

Aah, intialainen ruoka. Olikin jo ollut sinua ikävä. Muistot naanleipien mässyttämisistä ja raitakastikkeista olivat vesittäneet muistoni sinusta.

Mutta nyt haluaisin opetella käyttämään mausteita niin, että sielu hymyilee.


Sain Oulussa ihanaa intialaista ruokaa. Oikeasti, näihin ruokamuistoihin on parin päivän kuluessa palattu jo useasti. Ruokapaikkana oli Indian Cuisine, joka sijaitsee Oulun rautatieaseman kupeessa. Ulkoapäin paikka ei kummoiselta näyttänyt - tai näytti pimennettyjen ikkunoidensa takia lähinnä suljetulta. Sisällä kuitenkin tunnelma oli lämmin ja mukavan hämyinen.

Alkuruoaksi söimme seekh kebabit, joissa oli tandooriuunissa kypsytettyä lihaa salaattipedillä. Liha oli aivan ihanan makuista, ja kyytipojaksi oli vielä mangochutneyta ja tamarindikastiketta. Tykkäsin, kun annos oli aseteltu lautaselle todella kauniisti. Ei ollut mitään sellaista tusinaruokaa, jonka vuoksi intialaisissa paikoissa käyminen on viime aikoina jäänyt itseltäni vähiin.

Pääruoaksi tilasin yhden keittiömestarin (ja tarjoilijan) suosituksista, lammasta akrabi gosht, joka kuulemma on lammasta kokin omassa erikoiskastikkeessa. Jotenkin tuosta ruoasta vain paistoi, että se on tehty rakkaudella. Pidin myös siitä, että annokset tulivat pöytään erillisissä kulhoissa, niin että ne oli helppo jakaa ruokaseurueen kesken. Ja taisi olla ensimmäinen kerta, kun annokset olivat niin isoja, että meidän perheen suursyömärit eivät meinanneet jaksaa syödä kaikkea. Eli jos et ole tottunut syömään reippaasti, alkuruoan voi kyllä ruoan määrää ajatellen jättää ottamatta. Pidin myös siitä, että tässä paikassa naanleipää ei pakkosyötetty asiakkaille (en tykkää naanleivän syömisestä, mutta tuntuu myös pahalta jättää se syömättä), vaan sitä sai, jos erikseen tilasi.

Oulu kyllä näytti meikäläisille parhaat puolensa. Ruoka oli hyvää, ihmiset iloisia ja rannassa soi jazz. Paleoruokailijalle suosittelisin myös Oulun torin tarjonnan tsekkaamista, sillä siellä näytti olevan tarjolla paljon poro-, hirvi- ja kala-annoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...