sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kuinka paljon tavaraa ihminen tarvitsee?

Matkalla kaikki maallinen mammona pakataan matkalaukkuihin. Laukkuun laitetaan tärkeimmät ja tarpeellisimmat. Muu jää matkasta pois.

Mietin tätä, kun nyt olen kolme viikkoa tien päällä. Kun kassit oli pakattu, vilkaisin vaatehuoneeseeni ja se näytti mukavalta. Siis se samainen vaatehuone, joka on yleensä on niin ääriään myöten täynnä, että vaatteet tursuavat hyllyiltä lattialle.

Kun kolmen viikon vaatekerrat oli poistettu, vaatehuoneeseen jäi vielä yllin kyllin kamaa, mutta tuntui että se tavaramäärä oli hallittavissa.

Mutta jos en yhtään noista vaatteista tarvitsisi kolmen viikon aikana, tarvitsinko niitä ylipäätään?

Pakkaaminen toimi myös hyvänä inventaariona, sillä jos omistan yli 21 paria sukkia ja 21 alushousut, minun ei varmaankaan tarvitse ostaa niitä yhtään enempää...

Tässä on matkavaatekaappini sisältö. Mahtuu pieneen tilaan, koostuu lähinnä urheiluvaatteista - lisäksi mukana muutamat farkut, yksi hame ja mekko.


Myös kosmetiikan tarpeellisuutta on helppo mitata matkalla. Kotona kylpyhuone tursuaa kaikenlaista kosmetiikkaa ja sieltä täältä hankittuja koruja. Matkalla kaikki mahtuu kahteen pussukkaan.


Entä sitten keittiössä? Matkailijan maustekaappi näyttää tältä.


Lähinnä kirjoitan tätä itselleni, jotta kotiin tultuani miettisin, onko kotona jotain, mistä voisin luopua. Tai että ymmärtäisin olla ostamatta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...