sunnuntai 28. elokuuta 2011

Viikonloppuruokaa: puhtaita makuja reissussa rähjääntyneille

Huh. Että sitä voi loman jälkeen olla väsynyt. Tekee vaan mieli ottaa bussi takaisin pohjoiseen eikä kohdata arkea.

Mutta kai se on kohdattava.

Ruotsinreissun jälkeen olimme pari päivää mök(e)illä ja saimme pitkästä aikaa hyvää, kotitekoista ruokaa. Mökillä myös rentoutuu, kun kaikkein paras ohjelmanumero on se, että ei ole mitään ohjelmanumeroita. Sitä voi syödä, uida ja saunoa. Aikas rauhaisaa.

Mökin kaapista löysin tattarirouhetta ja päätin testata tattaripuuroa.

Puuroon tuli muistaakseni 1 dl tattaria, 4,5 dl vettä ja 1 dl karviaisia sekä vähän kardemummaa. Oli se ihan syötävää, mutta ei mikään gourmetherkku.

Eilen oli sitten paluu kuumaan Helsinkiin. Parin viikon maalaiselämän jälkeen oli vaikea sopeutua ihmisiä kuhisevaan kaupunkiin. Onneksi tänään on ollut viileämpää ja on hyvällä omatunnolla voinut ladata akkuja kotona.

Ja ekaa kertaa pitkästä aikaa sunnuntain Hesari ja itsetehty aamupala! Tänään söin aamupalaksi munakokkelia, hapankaalia ja parvekkeelta napsittuja tomaatteja. Tein myös vihersmoothieta, joka tuntuu nyt olevan sitä, mitä kroppa halajaa.


Vaikka tänään en juurikaan ole kotoa poistunut, niin sentään sen verran, että viljelykset piti käydä katsastamassa. Palsta oli edelleen yllättävän vehreä. Kotiin lähti mukaan kurpitsaa, kurkkuja, punajuuria, mangoldia, sipulia, purjo ja perunaa.

Tein punajuuresta ja perunasta sosekeiton.Hokkaidokurpitsa pääsi uuniin ja sai lautasella seurakseen savusiikaa.


Nyt jääkaapissa nököttävät odottamassa paleohkot kerroskiisselit. Ehkä niistä saa voimaa maanantaille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...