perjantai 23. syyskuuta 2011

30 vuotta, 2 kakkua, 6 kananmunaa

Viime viikolla se sitten tapahtui. Täytin 30 vuotta. Huh.

Oikeastaan olin potenut kolmenkympin kriisiä siitä saakka, kun täytin 29. Nyt kun olen päässyt kolmenkympin tälle puolelle, kriisi tuntuu hellittävän. Elämä jatkuu ihan samalla tavalla kuin ennenkin.

Synttäripäivää vietin kotona rakkaiden kanssa.


Ruokia en tehnyt itse, mutta kakun tein.

Testasin ensimmäistä kertaa Skye Gyngellin keittokirjassa ollutta suklaakakkureseptiä.

Tämä pääsee ehdottomasti repertuaariini. Kakku ei ole sokeriton, ei ole paleo, ei ole terveellinen, mutta se on pirun herkullinen. Sopii juhlahetkiin.

Kymmenen suklaannälkäisen moussekakku

285 g tummaa suklaata
565 ml kuohukermaa
6 keltuaista
2 dl sokeria (minä käytin palmusokeria)

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, yhdistä siihen kerma.
2. Vatkaa kulhossa keltuaisia ja sokeria viitisen minuuttia.
3. Yhdistä suklaaseos keltuaisseokseen.
4. Kaada taikina (joka on löysää!) uunivuokaan, joka on joko voideltu tai vuorattu leivinpaperilla.
5. Paista 130 asteessa 40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä hiukan löysäksi.
6. Anna jäähtyä vähintään kaksi tuntia.

Noudatin reseptiä muuten, mutta annoin kakun kyllä paistua tunnin ajan. Emme malttaneet odottaa koko jäähtymisaikaa, mikä oli harmi, sillä seuraavana päivänä kun maistoin kunnolla jäähtynyttä kakkua, oli se paljon parempaa. Eli tämän voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, antaa sitten maustua jääkaapissa. Silloinkaan kakku ei ole mitenkää kovin kiinteää tai (luoja paratkoon) jauhomaista, vaan todella pehmeää...

Tähän sopisi loistavasti myös chili!

Ensi kerralla teen tätä varmaankin leivosvuoissa, ja laitan päälle kermavaahtoa.

EDIT: Tein myöhemmin version numero kaksi, johon en lisännyt ollenkaan sokeria ja jossa kuohukerman sijaan käytin kookosmaitoa. Reseptin löydät täältä.


Samaan syssyyn tuli puolivahingossa tehtyä toinenkin kakkuprojekti. Suklaakakkuun meni nimittäin kuusi keltuaista. Mitäpä sitten tehdä yli jääneille kuudelle valkuaiselle? Kaivoin reseptimapista esiin Nigella Lawsonin suklaa-vadelmapavlovan reseptin... Tämä ei nyt mennyt ihan reseptin mukaan, mutta lopputulos oli nätti ja ennen kaikkea herkullinen. Nigellan reseptiin tulee 3,5 dl sokeria, mutta minä laitoin vain 2 dl. Marenki kyllä kohosi ja tuli näyttäväksi, mutta siitä ei tullut kovin kovaa.


1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon! Minä kävin ikäkriisini läpi 28-vuotiaana. 30-vuotiaana olin siihen jo niin hyvin valmistautunut, että se meni aika helposti - vaikka olihan se pari viikkoa outoa, kun ikä alkoikin kolmosella. Mutta sekin unohtuu. Nyt saatan joskus muistaa olevani 23 tai 27, hups. Ihan pian täytän 31, mutta sillä ei ole enää mitään väliä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...