tiistai 27. syyskuuta 2011

Maustekaupoilla Hakaniemessä

Oululaisen intialaisen ruoan ja kylmentyvien säiden innoittamana perhe on viehtynyt mausteisiin. Tekee mieli syödä thaimaalaista ja intialaista ruokaa. Käyttää paljon mausteita.

Juhannuksena israelilainen ystävä tutustutti meidät zatar -mausteeseen, jota olemme nyt sitten metsästäneet pitkin Hämeenkadun kauppoja – tuloksetta. Muistelin nähneeni itämaisen maustekaupan Hakaniemen metrotunnelissa ja pidin sitä viimeisenä toivonani. No, zataria ei löytynyt, mutta paljon muita kivoja tuotteita, kuten esimerkiksi ras el hanout -mausteseosta, johon olen törmännyt monessa reseptissä.

Korianterin ystävälle (minä) mukaan tarttui Shirin -merkkistä (?) maustetta riisille ja valmista intialaista maustetahnaa. Myös tamarindin ystävälle (puoliso) löytyi intialaista maustetahnaa. Ensi kerralla voisin ostaa kardemummalla maustettua kahvia ja ehkä lampaanlihaa pakasteesta.

Tämä paikka laitetaan korvan taakse.

3 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa kovin viehättynyt mausteseoksista - se vaan helpottaa elämää niin, kun joku on sekoittanut mausteet valmiiksi, eikä tarvitse sotkea sataa eri yrttiä. Ruokain maistuu ihan siltä, kun sen olisi joku muu valmistanut. :)

  Ps. Kahvinhan voi itse maustaa kardemummalla helposti.

  VastaaPoista
 2. Ja kaikkein parastahan oli se, että zatar-tarra kuitenkin bongattiin hyllystä ja voi olla, että me sitä vielä saadaan... Jos Laura löydät sitä jostain (voidaan kirjoittaa myös zaatar, za'atar, zahtar tai näköjään melkein miten vain) niin pääset meidän perheen bestikseksi forever.

  VastaaPoista
 3. Jopas täällä tehdään suuria lupauksia :D

  Kardemummafanina mä lähes aina maustan kahvini kardemmummalla (ja/tai kanelilla). Nytkin just oli kardemummakaffetta tippumassa (ah näitä opintovapaapäivien omia hetikiä). Mut mietin että olisko se valmiiksi maustettu kardemummakaffe jotenkin erilaista - ihan samanlaisesti kuin mitä Laura sanoit noista muiden tekemistä ruoista.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...