sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Viikonloppuruokaa: keksitehdas

Vaikka Ruotsissa vannoinkin, että lakkaan tekemästä ei-paleruoan korvikkeita (siis ei paleosuklaata, ei paleoleipää, ei paleomuffinsseja), on leipähimo iskenyt taas viikonloppuaamupaloilla.

Viime viikonloppuna kerroin, että testasin ruotsalaisesta Raw Food -kirjasta löytämääni reseptiä. Tänä viikonloppuna olen pyrkinyt parantelemaan reseptiä itselleni mieluisaksi.

Alkuperäisen reseptin ohje oli kuta kuinkin seuraava:
- 4 kananmunaa
- 4 rkl öljyä
- 1 dl manteleita
- 1 dl pellavansiemeniä
- 0,5 dl auringonkukansiemeniä
- 1 tl suolaa
Paistettiin 150 asteessa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen uunista piti napsauttaa lämpö pois, jättää luukku raolleen ja antaa leivän olla uunissa vielä puolisen tuntia.

Lopputulos oli ihan maukas, mutta hassun pehmeä.

Eilen muokkasin reseptiä seuraavasti:
- 3 kananmunaa
- 4 rkl öljyä
- 1 dl manteli- ja hasselpähkinäsekoitusta
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 tl suolaa
Paistoin 200 asteessa kunnes haistoin palaneen käryä. Lopputulos oli ohutta näkkäriä. Hyvää, mutta haperoa (sopisi mielestäni juustotarjottimelle, mutta ei oikein aamupalapöytään).Mikä meni pieleen? Oliko lämpö liian kova? Luulen niin.

Tänään oli taas uusi yritys. Tämän päivän kekseissä oli:
- 3 kananmunaa
- 2 rkl öljyä
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 tl suolaa
Paistoin 175 asteessa noin 20 minuuttia. Lopputulos oli hyvä (tosin ensi viikonlopun mahdollisessa yrityksessä voisin koittaa kahta kananmunaa ja 4 rkl öljyä -kombinaatiota). Levitin ensin pellille puolet seoksesta. Toisen puolikkaan taikinasta maustoin za'atar -mausteseoksella.


Keksitehtailu on hauskaa puuhaa. On kiva muokkailla reseptiä sieltä täältä ja katsoa, miten muutokset vaikuttavat lopputulokseen. Pikku hiljaa sitä oppii, mikä vaikuttaa mihinkin. Harmi vaan, että ei pysty syömään niin paljon kuin haluaisi tehdä!

Nämä kaikki keksireseptivariaatiot ovat joka tapauksessa ihan superhelppoja. Kananmunat ja öljy sekoitetaan kulhossa. Pähkinät ja siemenet hienonnetaan blenderissä tai muussa vekottimessa, jonka jälkeen ne yhdistetään kananmunaseokseen. Annetaan seoksen turvota, kunnes uuni on lämmennyt. Levitetään lusikan avulla ohueksi kerrokseksi pellille ja paistetaan kunnes on rapeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...