sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Hyvää tekevä tomaattikeitto

Kun kroppa on kipeänä, on sitä hyvä helliä. Ei herkuilla, vaan vitamiineilla.

Hyvää tekevä tomaattikeitto

2 paprikaa
16 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
pätkä inkivääriä
1 kuivattu tai tuore chili
5 dl vettä
suolaa, pippuria

1. Puolita tomaatit ja laita ne uunipellille tai vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Puolita paprikat ja poista niistä siemenet. Laita paprikat uunipellille ulkopinta ylöspäin. Laita pellille myös neljä valkosipulinkynttä kuorineen. Paista uunissa 180 asteessa noin tunnin ajan.
2. Anna tomaattien ja paprikoiden jäähtyä. Keittoon ei käytetä tomaattien kuoria, joten tässä vaiheessa sinun tulee erotella kuoret ja tomaattien sisus. Helpoiten se käy sormin, kun nappaat tomaatinpuolikkaasta kiinni ja puserrat sisuksen kulhoon. Puserra myös valkosipulit kuoristaan.
3. Kun tomaatit ja valkosipulit on käsitelty, siirry paprikoiden kimppuun. Irrota paprikoista kuori. Pilko sen jälkeen paprikoiden "lihat" kuutioiksi.
4. Kun tomaatit ja paprikat on hoideltu, pilko sipulit, inkivääri ja chili.
5. Kuullota sipulia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää sitten inkivääri ja chili. Parin minuutin kuluttua lisää kattilaan paprikat, tomaatit, valkosipulit ja vesi.
6. Kiehauta ja pienennä sen jälkeen lämpöä. Anna porista liedellä kymmenisen minuuttia.
7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Itse tykkään käyttää sauvasekoitinta, jotta keittoon jää hiukan sattumia.
8. Laita keitto takaisin levylle ja anna olla hiljaisella lämmöllä kymmenisen minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mmmmmm-namm! Nyt on keittoaika, täytyy kokeilla. Bataattikeittoa tekisi myös mieli.

    VastaaPoista
  2. Joo, bataattikeitto kuulostaa hyvältä! Mä tykkään myös kurpitsakeitosta, jonka resepti on jossain täällä blogin uumenissa.

    Pitäisi vielä opetella tekemään jotain proteiinipitoisia keittoja. Vanhaa kunnon lihakeittoa? Gulassia tein jokin aika sitten ja se oli aika hyvää.

    Vielä piti sanoa tuosta reseptistä, että keiton oranssi väri johtuu siitä, että käytin keittoon ainoastaan keltaisia tomaatteja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...