lauantai 8. lokakuuta 2011

Suklaa + kookos = kakku

Synttäreille tein suussasulavan suklaamoussekakun. Tänään kun tuli kahvivieraita, päätin yrittää tehdä kakusta sokerittoman ja maidottoman version. Täysin sokeriton kakusta ei tullut, koska käytin tekemiseen 85 % suklaata. Lopputulos oli kuitenkin tosi hyvä. Tässä uudessa versiossa kakkuun tuli myös jonkinlainen pohja, mutta en kokenut sitä välttämättömäksi.

Kokeilu joka tapauksessa osoitti, että alkuperäisen reseptin sokerimäärästä voi huoletta jättää ainakin puolet pois ja että kuohukerman voi helposti korvata kookosmaidolla. Tänään laitoin kakkuun chiliä, mutta jos teen ensi kerralla chilittömän version, niin laitan ehkä taikinaan yhden muussatun banaanin ja rouhittuja pähkinöitä.

Tämä on siis vähän tällainen work in progress ja mental note itselle... Toki saatte testata tätä vapaasti ja tehdä parannusehdotuksia! Kakun voi siis tehdä myös kuten alkuperäisessä reseptissä, ilman valkuaisvaahtopohjaa. Tämä versio on myös noin puolet pienempi kuin alkuperäinen.

Suklaamoussekakku

100 g tummaa suklaata
2 dl kookosmaitoa
2 kananmunaa (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
2 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl kookosjauhoa
(1 kuivattu chilipalko)

1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Kun suklaa on sulanut, sekoita suklaasulaan kookosmaito. Jos käytät chiliä, sekoita joukkoon hienonnettu chili.
3. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi
4. Laita toiseen kulhoon keltuaiset ja 1 rkl arrowjuurta. Vatkaa vatkaimella muutaman minuutin ajan.
5. Lisää keltuaisseos suklaaseokseen.
6. Ota jälleen uusi kulho ja kaada siihen 1/3 suklaaseoksesta. Lisää seokseen 1 rkl kookosjauhoa ja 1 rkl arrowjuurijauhetta. Yhdistä tähän seokseen valkuaisvaahto varovasti sekoitellen. Kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 10 minuuttia 150 asteessa.
7. Tässä vaiheessa sinulla on siis osa (1/3) suklaataikinasta uunissa paistumassa ja toinen osa (2/3) edelleen pöydällä. Kun kymmenen minuuttia on kulunut, kaada loput (eli se 2/3) suklaaseoksesta vuokaan aiemman taikinakerroksen päälle.
8. Paista koko kakkukomeutta vielä 30 minuuttia 150 asteessa.
9. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. Mitä viileämpi sen parempi!

Kuvaa en saanut otettua, koska kaikki tuli syötyä heti.

Tulkaa kahville, niin teen kakusta version numero 3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...