torstai 20. lokakuuta 2011

Viesti jostakin kaukaa

Olin tänään opintovapaalla.

Aamulla kuuntelin verkkoluentoja, sitten lounastin kaupungissa (söin pitkästä aikaa palan leipää ja järkytin sillä seuralaistani), kävin suorittamassa tilastotieteen tentin ja pyöriskelin ympäriinsä. Oli kaunis syyssää ja tuntui kuin olisi ollut ulkomailla. Helsingissä tulee niin harvoin pyörittyä keskellä päivää. Ihmiset ovat niin kauniita ja tyylikkäitä! Ihmettelen keitä ovat nuo kaikki muut, jotka voivat keskellä arkipäivää pyöriä kaupungilla tällaisissa dolce far niente* -tunnelmissa.

Kauniit ihmiset joivat Stockan terassilla kahvia. Terassilla! Lokakuussa!

Palasin sitten takaisin esikaupunkiin ja kävin salilla. Kyykkäsin 52,5 kiloa ja pystypunnersin 27,5 kiloa. Molemmat uusia ennätyksiä.

Kotona nautin omasta rauhasta ja palkitsin itseni tenttisuorituksesta herkuin (näin ei tietenkään pitäisi tehdä – ei vaikka herkut olisivat terveellisiä). Join kardemummakanelikookoskaffetta (uu, oli ihan taivaallista) ja söin itsetehdyn piparitaikinan makuisen proteiinipatukan.

Laitoin Saden levyn pyörimään. Kansilehden välistä löytyi viesti jostakin kaukaa. Keneltä? Ei hajuakaan. Olen varmaan ostanut levyn Islannista kirppikseltä.

Viestissä luki:

Jumala anna minulle pelottomuutta, jotta voisin hyväksyä sen, mitä en voi muuttaa... voimaa muuttaa se, minkä voin muuttaa... ja älyä erottaa nuo asiat toisistaan.

Tykkään tällaisista yllätyksistä. Haluaisin uskoa, että niillä on jotakin merkitystä.

Tämä oli sattumoisin toinen uskonnollissävytteinen tekstinpätkä lyhyen ajan sisällä... Huomautettakoon, että itse ymmärrän tuon Jumala-sanan vähän erilaisessa merkityksessä, kuin mitä kristinusko sillä tarkoittaa.

*Dolce far niente on Eat Pray Love -leffan oppeja.

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa kertakaikkiaan täyteläiseltä päivältä - ja vähänkö mystisen kiehtova tuo viestilappunen! Mutta miksi itseään ei saisi palkita?

    Ilmoitteleppa koska kerettäis tavata!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...