maanantai 31. lokakuuta 2011

Viikonloppuruokaa: karhupurilainen ja ruisleipää

Leivoin pitkästä aikaa ruisleipää. Edellisestä oli kulunut jo niin pitkä aika, että hapanjuureni oli ehtinyt kuolla. Onneksi sain työkaverilta uuden juuren (ja maailman helpoimman reseptin, jossa ensimmäisessä vaiheessa tehdään velli ja toisessa vaiheessa lisätään jauhoja, kunnes ei enää jakseta sekoittaa).

Leivänteko onnistui hyvin, mutta maha tuli kauhean kipeäksi. Jäi siis kertaluonteiseksi kokeiluksi.

Vaikka kaikki ei mennyt ihan paleosti, niin sisälsi viikonloppu myös paleoelementtejä. Lähikaupan tiskistä sai karhukotletteja ja päätimme tehdä karhuhampurilaisateriat paleotyyliin. Ateriaan tuli bataattiranskiksia...

salaattia ja pihvi, joka kuvassa piileskelee taiteellisesti aseteltujen tomaattisiivujen alla.


Tein sunnuntain kunniaksi freestyle-lihapataa. Aluksi ajattelin tehdä gulassia, mutta sitten tajusin, että en tiedä mikä gulassista tekee gulassin, ja annoin vaan mennä. Poristessa pata oli vielä värikäs, mutta pöydässä ei niinkään.

Olen kyllä ihan fiiliksissä kaikista keitoista ja padoista nyt.

Jostain netistä myös lueskelin, että lihaliemi on erittäin hyödyllistä vatsaongelmaisille. Jotenkin se tuntuu oikealta. Keitot tekevät hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...