lauantai 15. lokakuuta 2011

Viikonloppuruokaa: pari versiota paleosta

Tuoreita kuulumisia Helsingin pohjoiselta laidalta... Aamupala on massuissa ja päivä edessä. Minä en ole tänään ehtinyt tehdä muuta kuin lukea hesarin, puoliso ehti jo käydä salillakin.

Yritän ottaa iisisti, koska kropassa on tulehdus. Viime viikkojen vapaampi hiilarien syönti johti siihen, että virtsatulehdus iski. Edellisestä on melkein kolme vuotta ja tuon kolmen vuoden tulehduksettomuus on saavutettu yksinomaan ruokavaliolla.

Mokasin :(

Kävin eilen hakemassa lääkäriltä antibiootit ja otan ne, jos tilanne tästä vielä pahenee. Tällä hetkellä taistelen tulehdusta vastaan luonnollisilla menetelmillä: syön mahdollisimman vähän hiilareita, popsin karpalokapseleita ja ruusunmarjajauhetta, lisään veteen oreganoöljyä ja tuunaan ruoat kookosöljyllä (sekä oregano- että kookosöljy ovat luonnon antibiootteja, karpalo ja ruusunmarja happamoittavat virtsaa).

What's for breakfast?

Olen viime viikkoina syönyt usein aamuisin chia-hampputuorepuuroa, johon olen lisännyt paloitellun banaanin. Aamupala on tosi kätevä, sen voi valmistaa edellisenä päivänä, eikä sitä tarvitse edes säilyttää jääkaapissa. Koska nyt banaanit ovat bannassa, sekoitin puurooni eilen puolukoita ja tänään mustikoita.


Tässä vielä viihteen vuoksi kaksi eri versiota paleoaamupaloista (minun ja puolison):

 Versio 1: harissalla maustettua tomaatti-kevätsipulisalaattia, kananmunaa, lohta ja pala ruokabanaania.

Versio 2: possunkylkeä ja possunrasvassa paistettua ruokabanaania. 

Versio 2 saa kyllä varmaan kaikki ravintotieteilijät kääntymään haudassaan. :D

3 kommenttia:

 1. Hei, mistä ruokabanaania löytyy?

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Ruokabanaani löysi tiensä meidän ostoskärryyn Käpylästä K-kauppa Mustasta-Pekasta.

  Jos ei omasta lähikaupasta löydy, niin ainakin Hämeentien etnisistä kaupoista sitä saa.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitti tiedosta. Musta-pekka on kyllä ihan omaa luokkaansa tarjonnassa ja sen esille panossa, palvelussa ja lähes kaikessa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...