torstai 13. lokakuuta 2011

Viikonloppuruokaa: teemana hieronta

Hullut päivät on ainakin minun mielestäni kokin unelma. Ostin kuhaa, lohta, juustoja... ja nahkiaisen.



Satakuntalaiset juureni ovat ilmeisesti pikku hiljaa katkeamassa, koska nahkiainen ei oikein maistunut. Se oli oikeastaan ihan karmeaa.

Jos joku päätyy tälle sivulle googlattuaan miten nahkiaisen mausta suussa pääsee hyvin eroon, on minulla tarjota siihen ratkaisu: syö kuivattua tamarindia. Toimii tehokkaasti.

(Tähän äärimmäiseen konstiin oli pakko turvautua. Anteeksi, herra nahkiainen.)

Jotenkin musta tuntuu, että meillä on aina viikonloppuisin savulohta. Mutta toisaalta miksei, koska se on vaan niin hyvää. Nyt tein kyytipojaksi sinappihierottuja perunoita ja hierottua kevätsipulikastiketta. (Eikös aterioilla pidä aina olla teema, niin kuin kokkiohjelmissa? Hieronta taitaa sentään olla jotain vähemmän kliseistä kuin ne ainaiset vaahdot.)


Sinappihierotut perunat

- perunoita
- dijonsinappia
- oliiviöljyä
- suolaa
- valkosipulinkynsi
- paprikamaustetta

1. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita se kulhoon ja sekoita siihen sopivassa suhteessa öljyä ja sinappia, jotta saat juoksevan kastikkeen. Mausta kastike suolalla ja paprikamausteella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sinappia, öljyä tai suolaa.
2. Leikkaa perunat lohkoiksi.
3. Laita lohkotut perunat kulhoon. Kaada päälle sinappikastike. Hiero kastiketta perunoihin, niin että kastiketta on perunoiden joka kyljessä.
4. Levitä perunat uunipellille.
5. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Lämpötila, paistoaika ja paprikamausteen käyttö on opittu 7. luokan kotitalouskirjasta, jonka perusteella opin aikanaan tekemään veneperunoita. Kiitos Ole hyvä!


Hierottu kevätsipulikastike

Tämä kastike sopii hyvin perunoiden kyytipojaksi

- 1 kevätsipuli
- ripaus suolaa
- purkki creme fraichea
- timjamia

1. Leikkaa tai saksi kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi.
2. Kaada sipulisilpun päälle ripaus suolaa.
3. Hiero sipuleita pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
4. Lisää creme fraiche. Mausta halutessasi timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...