tiistai 1. marraskuuta 2011

Kynä käteen kun illat pimenevät

Onpas aika ihanaa, kun saa polttaa kynttilöitä ja olla hyvällä omatunnolla kotona villasukat jalassa. Ruotsiksi voi sanoa mysa, tanskaksi hygge, islanniksi sama sana on myös olemassa, mutta olen unohtanut sen. Onko meillä Suomessa mitään hyvää sanaa tunnelmalliselle kotioleskelulle?

Marraskuu on monelle aikaa, jolloin käännytään sisään päin. On aikaa itsetutkiskelulle ennen vuoden vaihtumista ja jouluhässäkkää. Osa pohtii parhaiten kirjoittamalla.

Marraskuu on myös sikäli virallinen kirjoittamiskuukausi, että silloin on NaNoWriMo, National Novel Writing Month. NaNoWriMoon voi osallista kuka vain. Tarkoitus on marraskuun aikana kirjoittaa kokonainen kirja, vähintään 50 000 sanaa.

Osallistuin itse NaNoWriMoon vuonna 2002 ja kirjoitin silloin kirjan. Nyt tuo kirja on tuolla pöytälaatikossa, mutta olen iloinen siitä, että se on siellä. Olen kirjoittanut kokonaisen kirjan! Vaikka mitään kirjoittamaani ei koskaan julkaistaisikaan, on silti mukavaa tietää, että on joskus saanut jotakin luovaa aikaa.

Vuonna 2002 olin täysipäiväinen opiskelija, joten aikaa kirjoittamiselle oli toisella tavalla kuin nyt. Muistan, kuinka kirjoitin kirjaa kirjastossa, konserteissa, kotona, kaupungilla, ihan joka paikassa. Eri asiat inspiroivat, ja lisäsin niitä kirjaani sitä mukaan, kun ne esiin tupsahtivat. Jälkeenpäin en kirjaa ole edes lukenut, mutta uskon sen kuvaavan sen aikaista henkistä tilaani (kirja kertoi nuoresta tytöstä, joka vaelteli ympäriinsä sanomatta sanakaan).  Ehkä luen kirjan joskus, ja ymmärrän sen jälkeen paremmin itseäni.

Tänä vuonna en aio kirjoittaa 50 000 sanan mittaista kirjaa, sillä se on aikataulullisesti mahdotonta. Sen sijaan ajattelisin, että voisin joka päivä marraskuussa yrittää kirjoittaa edes jotain luovaa, ihan vain omaksi ilokseni.

1 kommentti:

  1. Muistelisin, että olet joskus kertonut tuosta projektistasi. Olen sen vain tyystin unohtanut.
    Mutta siis VAU!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...