maanantai 26. joulukuuta 2011

Kohti uusia seikkailuja

Vuodenvaihteessa on ihanaa aina katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ja suunnitella uusia kujeita seuraavalle vuodelle.

Vuonna 2012 aion:
- opetella valokuvaamaan
- nauttia pienistä asioista
- pitää itsestäni huolta.

Tarkempi suunnitelma kehkeytynee tämän viikon aikana.

Katsoin äsken Yle Areenasta ohjelman Ikäihmisten kilpajuoksu (katsottavissa 25.1. saakka), joka oli melko inspiroiva. On tyhmää ajatella, että ei voisi aloittaa uutta liikuntaharrastusta kolmikymppisenä. Hitto, sitähän voi vaihtaa lajia vielä 85-vuotiaana, kuten yksi mies ohjelmassa! Ohjelmassa kuvattiin muutaman ikäihmisen valmistautumista Lahdessa pidettyihin ikämieskisoihin. Vanhin osallistuja oli satavuotias. Pirtein taisi olla 94-vuotias italialainen leidi, joka edelleen veti jumppatunteja... ja muisteli ensimmäisiä urheilukisojaan, jotka pidettiin vuonna 1936.

En usko siihen, että pitäisi elää mahdollisimman spartalaisesti ja niukasti terveyden nimissä. Pitkän iän hankkiminen ei houkuta, jos kaikista elinvuosistaan tekee tuskaisat. Minä haluan nauttia elämästä ja sen pienistä iloista, mutta myös siitä, että saan elää tervettä elämää. Tärkeintä kaikista saattaa olla uteliaisuus elämää kohtaan, joka yhdistää useita iäkkäämpiä ihmisiä. Ikäihmisten kilpajuoksussa juoksua harrastava 84-vuotias Nick Corish sanoi mielestäni ihanasti:

And every single day, if you don't have an adventure, that's not a good day.
But the only way you'll have adventure is to have your eyes open and your ears open.
And something will happen during that day, which will have an influence on you and will change the day. And maybe change your life.


Onko sinun elämässäsi ollut tänään seikkailua?

Oletko ollut seikkailulle avoin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...