lauantai 17. joulukuuta 2011

Punajuuri-kookoskeitto

Talven keittokauteen kuuluu myös punajuuri. Keitot ovat ihania, koska ne lämmittävät, niihin voi laittaa melkein mitä vaan ja kerralla voi tehdä parin päivän satsin.

Punajuuri-kookoskeitto

yksi sipuli
pari punajuurta
kuutisen perunaa
vettä
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(kuivattua timjamia, kuivattua chiliä)
2 dl kookosmaitoa

1. Pilko sipulit ja paista ne voissa. Sipuli kannattaa tiskin vähentämiseksi paistaa kattilassa, jossa keiton valmistaa.
2. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kattilaan peruna- ja punajuurikuutiot. Jos käytät kuivattua timjamia ja/tai chiliä, lisää myös ne. Pyörittele kuutioita ja mausteita hetken aikaa voissa.
3. Lisää vettä, niin että kuutiot peittyvät. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria.
4. Laita kattilaan kansi päälle, kiehauta. Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kattilan olla levyllä vähintään niin kauan, että punajuuret ovat pehmenneet. Jos sinulla ei ole kiire mihinkään, voit antaa keiton porista pidempäänkin. Keitto pitää siitä, että saa maustua kaikessa rauhassa.
5. Kun punajuuret ovat kypsiä ja haluaisit pikku hiljaa päästä ruokapöytään, ota keitto pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella.
6. Laita soseuttamisen jälkeen kattila takaisin levylle ja lisää kookosmaito.
7. Kiehauta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...