
Äidin kakkuPohja2 rkl pellavansiemeniä
4 rkl vettä
1 dl pähkinöitä
1 rkl voisulaa
3 rkl stevialla makeutettua suklaanmakuista heraproteiinia
Cashewtäyte3,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna (liota kylmässä vedessä 2-12 tuntia)
0,8 dl kookosöljyä juoksevana
1 tl vaniljaa
0,5 dl kookosmaitoa
puolikkaan sitruunan mehu
vähän sitruunankuorta raastettuna
Vadelmahilloke1 pussi (200 g) pakastevadelmia
2 rkl vettä
1 tl agar-agaria jauheena
1. Laita ensin pohjaan tarvittavat pellavansiemenet ja vesi yhdessä pieneen kuppiin. Anna olla rauhassa, jotta pellavansiemenistä muodostuu "limaa".
2. Tee sitten vadelmahilloke, koska sen pitää ehtiä jäähtyä. Laita kattilaan vesi ja vadelmat. Anna kiehahtaa. Lisää agar-agar. Sekoita hyvin! Ota pois levyltä ja anna jäähtyä.

2. Tee kakun pohja. Murskaa pähkinät blenderissä. Yhdistä pähkinöihin voisula, pellavansiemenlima ja heraproteiini.
3. Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Painele vuoan pohjaan tekemäsi pähkinäseos. Jos on vaikeuksia, laita vuoka pähkinäseoksineen hetkeksi jääkappiin. Kylmettynyttä pohjaa on helpompi muokata.

4. Valmista täyte. Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookosöljy, vanilja ja kookosmaito. Anna blenderin tehdä tehtävänsä, kunnes seos on pehmeää.

5. Kaada 2/3 cashewseoksesta vuokaan pohjan päälle.
6. Sekoita loppu 1/3 seoksesta vadelmahillokkeeseen. Kaada seos vuokaan.
7. Laita koko komeus pakastimeen jähmettymään. Ota esille hyvissä ajoin ennen tarjoilua.