tiistai 10. tammikuuta 2012

Kiinalaista pestoa... tai jotain sinnepäin

Italiaiselle pesto on aina pesto. Mutta meitä suomalaisia eivät kahlehdi vuosisatojen pestoperinteet, joten me voimme soveltaa vapaasti! Veli kertoi eilen tehneensä persiljapestoa. Persiljapestoon tuli persiljaa, pähkinöitä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

No piti minunkin sitten tänään tehdä oma versioni pestoliinista (lanseeraan uuden sanan pestoliini kuvaamaan pestomaista tuotetta, joka ei ole tehty basilikasta).

Kaikki pestoliinin ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa tai blenderissä. Pointtina ei niinkään ole juuri tämän reseptin käyttäminen, vaan se ymmärrys, että pestoa voi tehdä myös kotona. Ja vaikka ei käyttäisi maitotuotteita. Ja vaikka kotona ei olisikaan basilikaa. Kunhan ei omista italialaista verenperintöä.

Kiinankaalipestoliini

kiinankaalia
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
aurinkokuivattuja tomaatteja
muutama uunissa paahdettu valkosipulinkynsi
ripaus oluthiivaa

Paleoateria: savustettua lohta, höyrytettyä parsakaalia, bataattiranskalaisia ja nokare pestoliinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...