lauantai 14. tammikuuta 2012

Marokkolaiset kurpitsat

Jatkan samalla marokkolaisella linjalla kuin eilenkin. Tämä resepti on suoraan kirjasta Marokkolainen keittiö. Kurpitsoihin käytettävä maustetahna oli niin hyvää, että nuolin sekä kulhon että sormeni.

Kirjassa tätä ehdotetaan tarjottavan lihan kanssa lisukkeena

Mausteiset kurpitsalohkot

2 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1-2 tl kanelia
2 tl punaista chilijauhetta
karkeaa suolaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen kurpitsa siemenet poistettuna ja 6-8 lohkoon leikattuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha korianteri, juustokumina, fenkoli, kaneli ja chili sekä ripaus karkeaa suolaa huhmareessa. Lisää seokseen valkosipuli ja tilkka oliiviöljyä ja survo seos tahnaksi.

Hiero mausteseos kurpitsalohkojen pintaan ja aseta lohkot kuori alaspäin uunivuokaan tai -pannuun. Paista kurpitsalohkoja uunissa 35-40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa kuumana.

2 kommenttia:

  1. Uh, nam. Täällä odotan kutsua illalliselle ja pyyhin kuolaa suupielistäni. ;)

    VastaaPoista
  2. Kunhan ensi viikolla oleva tentti on saatu hoidettua pois alta, niin olen taas valmis sosiaaliseen elämään. Sitten tippuu illalliskutsujakin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...