lauantai 28. tammikuuta 2012

Paleosynttärit: lihaa, lihaa ja kasviksia

Tein puolisolle synttäriruoaksi äijäruokaa. Mulle synttäreissä kivointa on, se että saa laillisen syyn juoda viintä ja syödä kakkua. Mutta puoliso on toista maata. Kun hän syö, hän syö on mieluiten oikeaa ruokaa. Hänelle makea on hienojen illallisten pakollinen paha – ei missään nimessä aterian huipennus.

Tästä asetelmasta johtuen päätin lähteä liikkeelle lihalinjalla. Alkuruoaksi taikinaan käärittyjä makkaroita.


Pääruoaksi nargisi koftaa eli kananmunatäytteisiä lihapullia! Meidän perheessä bataattiranskalaiset maustetaan useimmiten chilillä, mutta nyt löysin intialaisen bataattireseptin, jossa bataatille makua antoivat sitruunamehu ja inkivääri. Ranskiksista tuli tosi hyvät!


Paleotaikinaan käärittyjen makkaroiden resepti oli Comfy Bellyn Pigs in a blanket (using almond flour). Bataattiranskiksien mausteisiin sain idean tästä videosta:Koska rakastan intialaisittain äännettyä englantia, annan teille vielä myös autenttisen nargisi kofta -ohjeen. Katso ainakin kohta 8:00, jossa kokki kertoo kuinka hyvää tämä ruoka on! :DEn ollut tajunnut, kuinka pullollaan ruoanlaittovideoita YouTube on. Vielä viime vuonna haaveilin työväenopistojen ruoanlaittokursseista, mutta nyt kun intialaiset kokit voi saada netin välityksellä kotiinsa, on uusien taitojen oppiminen ihan älyttömän helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...