tiistai 31. tammikuuta 2012

Punainen kalakeitto

 

Olin napannut tämän reseptin HyväTerveys-lehdestä vuonna 2010. Testiin ja muokattavaksi se pääsi vasta nyt. Taisi muuten olla ensimmäinen koskaan kokkaamani kalakeitto!

Oli tosi hyvää ja täyttävää. Suursyömärienkin perheessä tästä riittää neljälle. Ensi kerralla lisäisin ehkä yhden punaisen chilin antamaan keitolle vähän potkua.

Jos et syö kalaa, tämä keitto toimisi mielestäni ihan hyvin kasviskeittonakin. Lohen voisi korvata myös katkaravuilla. Tässä resepti, jota muuntelin hiukan omiin tarpeisiini sopivaksi.

Punainen kalaseljanka

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 fenkoli
(1 punainen chilipalko)
voita tai oliiviöljyä
800-1000 g tomaattimurskaa
8 dl vettä
3 laakerinlehtieä
1 dl oliiveja silputtuna
1 dl suola- tai maustekurkkua silputtuna
600-700 g nahatonta ja ruodotonta lohta kuutioituna
3/4 dl sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa, jos tarpeen

1. Poista fenkolista tupsullinen yläosa ja kanta. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili.
2. Kuumenna kattilassa/padassa voi tai oliiviöljy. Kun rasva on lämmennyt, lisää fenkoli, sipuli, valkosipuli ja chili. Paistele muutamia minuutteja.
3. Pilko oliivit ja suola-tai maustekurkku. Lisää kattilaan oliivit, kurkku, laakerinlehdet, tomaattimurska ja vesi. Laita kansi päälle ja anna muhia keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
4. Viidentoista minuutin kuluttua tarkista ovatko fenkolit ja sipuli lähes kypsiä. Jos eivät ole, anna hautua vielä hetki. Jos ovat, lisää lohikuutiot ja laita taas kansi kiinni.
5. Anna lohikuutioiden kypsyä. Tähän menee noin 5 minuuttia. Kun lohi on kypsää, lisää sitruunanmehu ja hiukan mustapippuria. Tarkista kaipaako keitto suolaa (ei välttämättä tarvitse, koska kurkku ja oliivit ovat niin suolaisia).
6. Nauti rakkaasi kanssa hiihtolenkin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...