sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Hyvää laskiaista!


Laskiaispullat on ihan sairaan hyviä. Ei siitä pääse mihinkään. Mutta jos on kuten minä eikä halua syödä sitä aitoa jauhoversiota, haluaa ehkä turvautua korvikkeeseen. Nyt on siis napa täynnä näitä banaanilla makeutettuja bullia.

Sanotaan nyt vaikka, että laskiaispullat maistuisivat tältä, jos ne olisivat lähteneet Jamaikalle.

Bullat

1,25 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
kardemummaa
6 kananmunaa
2-3 rkl voita
2 kypsää banaania

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita hyvin.
2. Sulata voi (esim. laittamalla se uuninkestävässä kulhossa hetkeksi uuniin).
3. Muussaa banaanit ja yhdistä niihin voisula.
4. Vatkaa munia pari minuuttia. Yhdistä sitten muniin banaanivoiseos. Sekoita lopuksi joukkoon kuivat aineet. Sekoittele hetken aikaa, niin että jauhot imevät itseensä kosteutta.
5. Laita taikinaa muffinssivuokiin tai muotoile siitä pieniä palloja.
6. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Nauti haluamiesi lisukkeiden – vaikkapa kermavaahdon ja mantelimassan – kera. Jos et halua makumaailman vievän sinua perisuomalaiseen laskiaiseen, vaan menet mieluummin kokonaan jamaikalaisiin maisemiin, nauti pullat rommin kera.

Pakko vielä mainita mantelimassan ja rommin tunnelmissa, että työkaverini kertoi saaneensa tuttavansa tekemää mantelimassaherkkua (rakastan mantelimassaa, joten en voi jättää kirjoittamatta tätä ylös). 

Herkussa oli ensin uutettu pilkottuja taateleita sherryssä. Tämän jälkeen taatelit oli sekoitettu mantelien kanssa massaksi. Lopuksi tästä massasta oli tehty palloja, jotka oli dipattu tummaan suklaaseen. 

Huh. 

Itse en siis saanut maistaa, mutta ei noilla aineilla voi saada mitään pahaa aikaan.

Iloista laskiaista kaikille!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...