keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Perjantai-illan pizza

Olen nykyään ihan hulluna ruoanlaittoon. Siitä ehkä jotain kertoo se, että kun olen aamulla lähtenyt kuudelta töihin, syönyt yhdeltätoista lounaan ja kun raahaudun kotiin iltaseitsemältä, haluan ehdottomasti laittaa ruokaa. Vaikka minulla olisi kauhea nälkä. Ja vaikka siinä kestäisi yli tunti. Ja vaikka olisin voinut syödä kaupungissa hetivalmista ruokaa.

Uusien reseptien kokeileminen on aina ilo.

Itse tehdystä ruoasta tietää tasan tarkkaan mitä se sisältää.

Kokkailu on oman luovuuden kanavointia ruokaan. Ja mikä parasta, se luovuus ja rakkaus, jota ruokaan laittaa, siirtyy ruoan valmistuttua ruokailijoihin.

Näiden suurten puheiden jälkeen voin kertoa, että perjantaina se rakkaudella valmistamani ruoka oli pizzaa.

Bataattipizza

Pohja on tehty samalla tekniikalla kuin nämä bataattiröstit. Siis raastettua bataattia, kananmunaa ja suolaa. Yksi iso bataatti sai kaverikseen kolme kananmunaa ja yhdessä näistä veikkosista tuli pellin kokoinen pizzapohja.

Esipaistelin pohjaa kymmenisen minuuttia 200 asteessa. Sen jälkeen lisäsin päälle tomaattipyrettä. Täytteeksi tuli paistamani sipuli, chili, jauheliha ja paprika. Siihen päälle sitten muutama tomaatti siivuina. Kun pizza oli valmis, laitoin päälle rucolaa.Mukana oli kaksi koemaistajaa. Toinen taisi sanoa, että lopputulos oli yllättävän pizzamainen. Toisen mielestä luomus ei ollut pizzaa nähnytkään, mutta oli ihan hyvää.

Pohjasta ei siis tullut missään nimessä rapea. Seuraavalla kerralla voisin laittaa pohjaan hiukan kookosjauhoa ja katsoa miten se vaikuttaa.

Niin, sanoin tosiaan seuraavalla kerralla. Aion nimittäin ehdottomasti tehdä tätä toiste! Minun pizzankaipuuni tämä todellakin tyydytti. Itse en nimittäin erityisesti kaipaa sitä juustovuorta (vaikka se onkin hyvää) tai jauhopohjaa, vaan ennemminkin sitä "muotoa": että on pohja, tomaattikastike ja täyte siisteissä kerroksissa. Ja että sitä saa syödä hymy huulilla puoli pellillistä ja ottaa rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...