sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Suklaa-punajuurikakku

Tämä kakku on ehdottomasti paleokakkujen aatelia! Koostumus on nimittäin ihanan mehevä ja ravintosisältö ainakin minun tarpeisiini täydellinen.

Alkuperäinen resepti on blogista Stuff I make my husband. Kakkuun tarvitset 1,25 dl punajuurisosetta. Minulla oli 225 grammaa painava punajuuri ja sen puolikkaasta tuli sosetta riittävä määrä.



Suklaa-punajuurikakku

1 pieni tai puolet isosta punajuuresta (1,25 dl sosetta)
4 kuivattua aprikoosia, taatelia tai viikunaa (enemmän, jos haluat kakusta makeamman)
1,25 dl kaakaojauhetta
1,25 dl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhetta
6 kananmunaa
3 rkl kookosöljyä

1. Harjaa punajuuri juuresharjalla puhtaaksi ja laita se kattilaan kiehumaan. Keitä kypsäksi. Punajuuri on kypsä, kun haarukka uppoaa siihen.
2. Anna punajuuren jäähtyä. Kun punajuuri on jäähtynyt, irrota kuoret ja leikkaa kanta pois.
3. Soseuta punajuuri sauvasekoittimella tai blenderissä.
4. Kakkuun tarvitset 1,25 dl sosetta. Jos sosetta tuli enemmän*, laita ylimääräinen osa sivuun. Sekoita kakkuun tulevaan soseeseen kuivahedelmät.
5. Yhdistä kuivat aineet.
6. Vatkaa kananmunia. Lisää kananmunien joukkoon punajuurisose ja kookosöljy. Vatkaa seosta vielä hetki.
7. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kananmunaseos.
8. Kaada kakkutaikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.
9. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.


*Jos punajuurisosetta jäi yli, voit vaikka sekoittaa ylimääräisen soseeseen kananmunaan ja paistaa itsellesi pieniä punajuurimunakkaita.

Niin, kerroin tuossa alussa ravintosisällöstä. Käytiin omaan kakkuuni aprikooseja ja viipaleita tuli 12 kappaletta. Yhdessä viipaleessa on näin ollen 122 kaloria, 7 grammaa hiilihydraatteja, 7 grammaa rasvaa ja 6 grammaa proteiinia. Tämä ei siis ole mikään kaloripommi eikä nälkää aiheuttavaa höttöä. Tyydyttää suklaahimon hyvillä spekseillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...