lauantai 3. maaliskuuta 2012

Hummus ilman kikherneitä

Voi olla, että joku libanonilainen kääntyy haudassaan, kun nimesin taratorkastikkeen hummukseksi ilman kikherneitä. Hummusta se joka tapauksessa muistuttaa, eikä mikään ihme, sillä molemmissa on aineksina tahinia (eli sesaminsiementahnaa), valkosipulia ja sitruunamehua.

Bongasin taratorkastikkeen reseptin Gordon Ramsayn keittokirjasta Maailma keittiössä. Gordon tarjoaa kastiketta kalan ja sahramiriisin kera. Ei paha! Minä kuitenkin testasin, miten kastike sopisi hampurilaisten kanssa... Ihan hyvin! Myöhemmin täytyy kokeilla tätä kalan kanssa ja ehkä levitteenä porkkanarieskan päällä.


Gordon Ramsayn taratorkastike

4 rkl tahinia
50 g pinjansiemeniä paahdettuina
3 rkl sitruunamehua tai maun mukaan
1 valkosipulinkynsi silputtuna
0,5 tl juustokuminaa
hyppysellinen cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl vettä

Pinjansiemenet paahdetaan. Sen jälkeen kaikki muut ainekset paitsi vesi sekoitetaan tehosekoittimessa tahnaksi. "Koneen käydessä lisää vesi 1 rkl kerrallaan, kunnes kastike on kevyen majoneesin paksuista."

Kun olin tehnyt kastikkeen, laitoin sen jääkaappiin viilenemään. Siellä se paksuni vielä jonkin verran, eli mielestäni kastikkeesta voi tekovaiheessa tehdä hiukan löysemmän, kuin mitä haluaa saada lopputulokseksi.

Jos kokeilet reseptiä, kerro ihmeessä, minkä kanssa tätä kastiketta söit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...