torstai 12. huhtikuuta 2012

Aamupalaksi tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia

Eilistä dukkah-leipää jäi vielä tämän päivän aamupalalle.

Päätin jatkaa ruokaa tekemällä leivän kyytipojaksi tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia (marokkolaista bussiruokaa, josta kerroin täällä). Aiemmilla kerroilla olen laittanut ruokaan mukaan lihapullia, mutta koska nyt ei ollut tarvetta niin tuhdille ruoalle, pelkät kananmunat riittivät tällä kertaa.

Tämäkin ruoka on oikeastaan vain idea – ei mikään orjallisesti noudatettava resepti. Ideana on, että pannulla tai padassa tehdään mausteinen tomaattikastike, jossa sitten kypsennetään kananmunat. Marokossa tuohon tomaattikastikkeeseen kuuluu sitten dippailla leipää. Minä tein tänään niin, koska sattui juuri tuota hommaan täydellistä leipää olevan.

Tarvitset siis vain tomaattimurskaa, kananmunia ja kannellisen keittoastian (kannettomassa kananmunien kypsyminen kestää ikuisuuden). Jos haluat, voit lisätä kastikkeeseen heti alussa vihanneksia, vaikkapa pieneksi pilkottua porkkanaa tai paprikaa. Jos sinulla on edellisestä ruoasta tähteeksi jääneitä perunoita, voit hyvin heittää ne mukaan ruokaan. Ruoan voi valmistaa myös uunissa. Todellakin suosittelen testaamaan tätä, sillä tomaattikastikkeessa kypsennetyt kananmunat ovat ihanan pehmeitä – todella hyvä tapa saada päivän proteiinikiintiötä täyteen.

Tomaattikastikkeessa kypsennetyt kananmunat
  • voita tai oliiviöljyä paistamiseen
  • pari sipulia (+ muita kasviksia, jos haluat)
  • 400–500 g tomaattimurskaa
  • mausteita (tuoreita tai kuivattuja yrttejä, chiliä, jotakin valmista mausteseosta, vain taivas on rajana!)
  • 4–5 kananmunaa
1. Pilko kasvikset. Laita pataan/paistinpannulle voita tai oliiviöljyä. Kuullota kasvikset rasvassa.
2. Lisää tomaattimurska. Sekoita.
3. Lisää mausteet. Anna muhia hetken verran miedolla lämmöllä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita.
4. Kun maku on kohdallaan, lisää kananmunat yksitellen. Riko kananmunat kahvikuppiin. Tee kananmunalla tomaattikastikkeeseen kolo ja liuta se koloon. Toista sama kaikkien kananmunien kohdalla.
5. Kun kaikki kananmunat ovat tomaattikastikkeessa, laita kansi kiinni. Ruoka on valmis, kun valkuaiset ovat hyytyneet.

Minun versiossani oli tänään kaksi sipulia, iso lusikallinen harissaa, tuoretta korianteria ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...