maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kesäinen riisilisuke

Niin niin, lupasin pysytellä poissa blogista, mutta minkäs sille voi. Kun reseptejä pukkaa, ja haluan kirjata ne ylös. Mieluummin kuitenkin tänne, kun jonnekin ruutupaperille kuleksimaan.

Kun päivät lämpenevät, sitä automaattisesti tekee mieli kevyempää ruokaa. Enää ei tarvitse lämmittää itseään pataruoilla ja keitoilla. Kauppojen kasvistarjonta laajenee päivä päivältä ja keho tuntuu huutavan tuoreiden vihannesten perään.

Tämä riisisalaatti tarjoillaan kylmänä. Helpottaa elämää, kun haluaa tehdä ruoan valmiiksi etukäteen. Minä tein tämän jo aamulla jääkaappiin odottelemaan. Kun palasimme aurinkoiselta neljän tunnin kävelyltä, niin oli melko mukavaa, että ruoka oli jo viittä vaille valmis.

Paistelin seuraksi valkosipulilla kyllästettyjä lihapullia, jotka laitoin rucolapedille. Helppoa kuin heinänteko.



Punainen riisisalaatti

2,5 dl pitkäjyväistä riisiä / villiriisiä
10 aurinkokuivattua tomaattia
3 tomaattia
nippu lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä (jätä pois, jos aurinkokuivatut tomaatit ovat öljyyn säilöttyjä)
2 rkl omenaviinietikaa
mustapippuria, suolaa

1. Valmista riisi valmistajan ohjeiden mukaan.
2. Kun riisi on valmis, huuhtele se kylmällä vedellä ja laita kulhoon.
3. Lisää joukkoon oliiviöljy ja omenaviinietikka.
4. Pilko tomaatit ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää joukkoon.
5. Silppua mukaan myös lehtipersiljan lehdet.
6. Mausta lopuksi mustapippurilla ja suolalla.
7. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa.

Jos olet kasvissyöjä, lisää salaattiisi papuja tai tarjoa se falafelien kanssa, niin saat mahasi kunnolla täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...