tiistai 10. huhtikuuta 2012

Reseptien to do -lista, osa 1

Kuten olette ehkä huomanneet, mä seuraan aika paljon eri ruokablogeja. Olen nyt kuitenkin miettinyt, pitäisikö lopettaa.

Ihan siis siksi, että en millään ehdi testaamaan kaikkia niitä hyvältä kuulostavia reseptejä, joihin törmään. Vielä en ole keksinyt kätevää tapaa arkistoida kaikkia testattavia reseptejä, niin että sopivan hetken koittaessa osaisin selata koko kokoelman. Tällä hetkellä reseptejä on nettiselaimen kirjanmerkeissä, sähköisillä Post It-lapuilla tietokoneen työpöydällä, kirjastosta lainassa olevissa kirjoissa, copy pastella Word-tiedostossa, tulostettuna ja niin edelleen...

Ehkä suurin ongelma on se, että rakastan makeiden herkkujen reseptejä. Olen kuitenkin perheessä ainoa, ketä makeita herkkuja syö ja siksi kokonaisia kakkuja ei kovin usein voi tehdä. Pakastin on täynnä kakunpuolikkaita, kun en pysty syömään kokonaista kakkua. Varsinkin kun itse käytän kakkujen raaka-aineena usein pähkinöitä tai pähkinäjauhoja, niin ne ovat sen verran tuhtia kamaa, että yksi kakku vastaa suurin piirtein parin päivän kaloritarpeita. Ja ihan mielelläni syön kuitenkin päivittäin ruokaa. Herkut sitten herkkuina siinä sivussa.

Kun herkkuhetki taas koittaa, ovat testilistalla ainakin seuraavat:
Haluaisin myös jatkaa limekookospiirakkareseptini kehittelyä, niin että saisin sen jossakin vaiheessa julkaistua. Kuvassa pientä esimakua:


    Voi olla, että uusien reseptien testaamisessa minun pitäisi siirtyä suolaisten ruokareseptien testaamiseen. Ruokaa kuitenkin tulee laitettua joka päivä. Useimmiten sitä kuitenkin on vain ne peruselintarvikkeet kaapissa ja niistä loihdittavat yhdistelmät on jo testattu.

    Pääsiäisen lammasteema tosin jatkuu meillä vielä tänäänkin, lomalla kun ollaan. Testissä on Hesarin lammasreseptinä, mutta kokkina parempi puoliskoni. Tänään, ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänä ollaan jo ehditty käydä salilla, kirjastossa ja pyöräilemässä. Ja äsken piipahdin kahvikupin kanssa parvekkeella - kai sitä voi sanoa terassikauden avaamiseksi, vaikka viivyinkin vain viisi minuuttia.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...