sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Viikonloppuruokaa: paistettua kaalia ja avokadokastiketta

Meillä viikonloppuaamupala on usein runsas ja brunssimainen - johtuen lähinnä siitä, että päivän ensimmäinen ateria tulee useimmiten syötyä lähempänä puoltapäivää ja usein sitä edeltää semirankka kuntosalitreeni. Kun käymme aamupalapöytään, haluamme syödä kunnolla. Tykkään paistella aamupalalle vihanneksia paistinpannussa. Lämpimiä kasviksia saa arkipäivinä syödäkseen ihan liian harvoin! Savoijinkaali valmistuu paistinpannussa suht nopeasti ja voissa paistettuna on vain jotenkin niin kotoisan makuinen. Äärimmäisen hyvä tapa aloittaa viikonloppu!

Paistettu savoijinkaali

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
puolikas savoijinkaali
voita
oliiviöljyä
rosmariinia
omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Paista sipulit ja valkosipuli voissa. Lisää pilkotut porkkanat. Paistele hetki pannulla, lisää sen jälkeen suikaloitu savoijinkaali. Mausta tuoreella rosmariinilla. Kun kaali on pehmennyt, siirrä seos kulhoon. Sekoita pienessä kupissa hiukan oliiviöljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria. Lisää neste kaaliseokseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi savustetun kalan ja avokadokastikkeen kanssa.

Pehmeä avokadokastike

1 kypsä avokado
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl tahinia
ripaus suolaa
vettä

Sekoita ensin kaikki ainekset vettä lukuunottamatta tehosekoittimessa niin hyvin kuin mahdollista. Jos seos ei suostu sekoittumaan, lisää joukkoon hiukan vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...