sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Viikonloppuruokaa: perunapiirakka Napapilven tapaan

Selailin jälleen kerran marokkolaista keittokirjaa. Keittokirjassa esiteltiin pääsiäisreseptinä maidottomasta perunamuusista tehdyt pallerot, jotka oli täytetty jauhelihalla.

No siitäkös minä inspiroiduin!

Puoliso riutui nälässä, kun valmistelin tätä tuntikaupalla. Lopputulos oli ihan hyvä, mutta ei ehkä vaivan arvoinen... Kaikkeen se peruna kuitenkin taipuu!

Peruna-jauhelihapiirakka


Keitin 8 perunaa ja survoin ne reilun voimäärän kanssa. Lisäsin pari kananmunaa ja hiukan kookosjauhoa. Levitin 2/3 seoksesta piirakkavuoan pohjalle ja paistoin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Lisäsin jauhelihatäytteen. Jatkoin jäljelle jäänyttä perunaseosta perunoiden keitinvedellä, niin että se oli helpompi levittää täytteen päälle. Kun olin saanut jauhelihatäytteen peitettyä, paistoin kakkua uunissa niin kauan, kunnes päällinen oli kovettunut.

Jauhelihatäytteeseen tuli n. 400 g naudanjauhelihaa. Paistoin jauhelihan pannulla, lisäsin vettä pari desiä, heitin joukkoon pilkotun sipulin, hiukan persiljaa, suolaa, pippuria ja muskottia. Kun vesi oli haihtunut pannulta, lisäsin joukkoon kolme keitettyä kananmunaa.

Taustalla rennon pääsiäisen avaimet: suklaamunia ja kirjastosta lainattu lomahömppä: Tasapainoilua - Joogasalin naiset 1.

5 kommenttia:

  1. Vau! Aikas hieno. Onnistuiskohan perunan sijaan maa-artisokista? :-)

    VastaaPoista
  2. Varmasti onnistuisi, mutta itse en haluaisi joutua kuorimaan tarvittavaa määrää maa-artisokkia! ;)

    VastaaPoista
  3. Artisokat saa helposti kuorittua, kun ne höyryttää kypsiksi ensin. Monesti tulee kuitenkin syötyä mukulat kuorineen päivineen :-D

    VastaaPoista
  4. Kiitos Riikka, tämä vinkki oli meidän perheelle kultaakin kalliimpi! Lisää kyllä ehdottomasti maa-artisokan kulutusta, jos sen pirun kuorimisen saa noin helposti hoidettua. Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Tein eilen mukuloista makoisaa muussia. Sinne upposi mukulat kuorineen, eikä kukaan valittanut ;) Sanoisin, että voittaa perunamuussin 10-0 niin ravintoarvojen kuin makunsakin puolesta. Eläköön maa-artisokka! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...