sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Saaristolaisleipää ja kananmunalevitettä

Tässä tumman leivän ystäville sopiva gluteeniton resepti. Tämä leipä teki minun aamustani täydellisen.



Leivästä tulee puolikas pellillinen, eli noin kuusi isoa palaa leipää.  

Saaristolaisleipää
1 porkkana
1 kananmuna
1 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl kuminaa
0,5 tl suolaa
1 dl hamppujauhoa
0,5 tl ruokasoodaa

1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
2. Yhdistä raasteeseen kananmuna, viinietikka, kumina ja suola. Sekoita kunnolla.
3. Lisää seokseen hamppujauho ja ruokasooda.
4. Levitä lusikan takaosalla leivinpaperilla ohuehkoksi kerrokseksi. Jaa veitsellä ruuduiksi.
5. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Entä mitä voi laittaa leivän päälle, jos ei halua syödä maitotuotteita? Vaikkapa kananmunalevitettä, jonka voi maustaa haluamallaan tavalla. Kananmunalevite muistuttaa koostumukseltaan vaahdotettua voita ja levittyy leivälle helposti.

Kananmunalevite
2 kananmunaa
ripaus suolaa
tuoretta ruohosipulia

1. Keitä kananmunat kypsiksi.
2. Jäähdytä munat ja kuori ne.
3. Laita kananmunat tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

1 kommentti:

  1. Hmmm.. en ole ikinä ajatellut, että kananmunasta voisi tehdä tuollaista simppeliä tahnaa. Täytyypä testata. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...