maanantai 21. toukokuuta 2012

Vihreä riisisalaatti ja punaiset lihapullat

Jes! Näillä safkoilla väriä elämään!

Olen viime aikoina tietoisesti lisännyt hiilihydraattien määrää ruokavaliossani ja siitä syystä olen tehnyt jos jonkinlaisia riisisalaatteja. Tykkään näistä kovasti. Tarvitaan vain keitettyä ja jäähdytettyä riisiä ja sen jälkeen riisiin yhdistetään kaikkea, mitä jääkaapista löytyy. Tässä versiossa salaattiin tulee rucolaa, kevätsipulia, latva-artisokkaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Aikaisemmin julkaisin blogissa reseptin, johon tuli tomaattia ja lehtipersiljaa. Näiden lisäksi olen käyttänyt riisisalaateissa muun muassa kurkkua, kapriksia, paistettua sipulia, kesäkurpitsaa ja oliiveja.




Vihreä riisisalaatti
2,5 dl keittämätöntä riisiä
iso rasia rucolaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, pippuria
pari kevätsipulinvartta
1 tölkki säilöttyjä latva-artisokkia
5-10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja (jos käytät öljyyn säilöttyjä tomaatteja, ei salaattiin tarvitse lisätä oliiviöljyä)
tuoreita yrttejä

1. Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan.
2. Kun riisi on kypsää, huuhdo se kylmällä vedellä, valuta hyvin ja laita kulhoon.
3. Laita tehosekoittimeen rucola, valkosipulinkynsi, oliiviöljy, omenaviinietikka ja suola. Sekoita aineksista tahna.
4. Yhdistä rucolatahna riisiin.
5. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja latva-artisokat ja yhdistä ne riisisalaattiin. Lisää myös joukkoon myös yrtit ja pippuri ja tarkista maku.
6. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa.

Punaiset lihapullat
400 grammaa jauhelihaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
chilihiutaleita tai -jauhetta maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset käsin sekaisin ja paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. That's it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...